CM 2014: Costa Rica produce o nouă surpriză, 1-0 cu Italia

Costa Rica a produs a doua sa surpriză a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), 1-0 (1-0) cu Italia, vineri, pe ”Arena Pernambuco” din Recife, în Grupa D.

Bryan Ruiz (44) a marcat golul prin care modesta echipă a Costa Ricăi a învins tripla campioană mondială Italia. Latino-americanii, victorioși cu 3-1 în fața Uruguayului, în meciul lor de debut, s-au calificat în optimile de finală, iar Anglia este eliminată din competiție.

Italia a fost incomodată încă din start de așezarea neașteptat de ofensivă a costaricanilor, care au adus mulți jucători în jumătatea echipei europene. Costa Rica a avut și prima ocazie de gol, în min. 7, dar Borges a reluat peste poartă, cu capul. Italienii au reușit să își creeze prima situație de atac în minutul 27, când Thiago Motta a tras pe lângă poartă.

Squadra Azzurra și-a creat apoi două ocazii uriașe prin Balotelli, dar puternicul atacant a greșit lobul peste portarul costarican (31), după ce în primă fază a scăpat singur cu el, iar apoi Navas a respins un șut de la 18 metri (33).

Finalul reprizei a aparținut echipei latino-americane, dar Buffon a respins șutul lui Bolanos (36). Apoi, Duarte (42) a trimis cu capul pe spate, dar și peste poartă. Campbell (43) a cerut penalty după ce a fost doborât în careu de Chiellini, dar arbitrul nu a dictat nimic. Doar un minut mai târziu, Costa Rica a deschis scorul: Diaz a centrat lung, iar Bryan Ruiz a trimis cu capul sub bara transversală, 0-1 (44).

Italia a început în forță repriza secundă, cu Cassano pe teren, și ar fi trebuit să beneficieze de un penalty (47), după o intervenție imprudentă a lui Duarte la Balotelli. Portarul Navas a fost pus la încercare de Darmian (51), dar a deturnat șutul în corner, după care a respins lovitura liberă executată de Pirlo (53).

Deși Italia a avut o posesie mai bună a mingii, Costa Rica a fost cea care a condus jocul din punct de vedere tactic, ”Los Ticos” făcând spectacol în multe momente ale jocului. Echipa lui Prandelli, neinspirată, nu au reușit nicio fază periculoasă până în minutul 90, când Cassano a reluat pe lângă poartă din marginea careului mic. În plus, Brenes (90+1) a fost aproape să mărească diferența, dar balonul trimis de el a trecut razant cu vinclul.

Italia are nevoie de un egal cu Uruguay, în ultimul său joc, pentru a obține calificarea în optimile de finală.

Costa Rica este echipă care nu primește gol de la Italia de la Franța, în 1998 (0-0), după 15 meciuri consecutive cu gol ale ”azzurrilor” la Cupa Mondială.

Ultimele două meciuri din grupă vor avea loc marți 24 iunie: Italia — Uruguay, la Natal, și Costa Rica — Anglia, la Belo Horizonte (ambele de la ora 19,00, ora României).

Italia — Costa Rica 0-1 (0-1)
A marcat: Bryan Ruiz (44).
Recife, ”Arena Pernambuco”
Cupa Mondială 2014 — Grupa D

Au evoluat echipele:
Italia: 1. Gianluigi Buffon (căpitan) — 7. Ignazio Abate, 15. Andrea Barzagli, 3. Giorgio Chiellini, 4. Matteo Darmian — 5. Thiago Motta (10. Antonio Cassano, 46), 16. Daniele De Rossi — 6. Antonio Candreva (22. Lorenzo Insigne, 57), 21. Andrea Pirlo, 8. Claudio Marchisio (11. Alessio Cerci, 69) — 9. Mario Balotelli. Selecționer: Cesare Prandelli.
Rezerve neutilizate: 12. Salvatore Sirigu, 13. Mattia Perin — 2. Mattia De Sciglio, 14. Alberto Aquilani, 17. Ciro Immobile, 18. Marco Parolo, 19. Leonardo Bonucci, 20. Gabriel Paletta, 23. Marco Verratti.

Costa Rica: 1. Keylor Navas — 16. Cristian Gamboa, 6. Oscar Duarte, 3. Giancarlo Gonzalez, 4. Michael Umana, 15. Junior Diaz — 10. Bryan Ruiz (14. Randall Brenes, 81), 5. Celso Borges, 17. Yeltsin Tejeda (22. Jose Miguel Cubero, 68), 7. Christian Bolanos — 9. Joel Campbell (21. Marco Urena, 74). Selecționer: Jorge Luis Pinto.
Rezerve neutilizate: 18. Patrick Pemberton, 23. Daniel Cambronero — 2. Johnny Acosta, 8. Dave Myrie, 11. Michael Barrantes, 12. Waylon Francis, 13. Oscar Esteban Granados, 19. Roy Miller, 20. Diego Calvo.

Arbitru: Enrique Osses; arbitri asistenți: Carlos Astroza, Sergio Roman (toți din Chile); arbitru de rezervă: Neant Alioum (Camerun)

Cartonașe galbene: Balotelli (69), Cubero (71), scrie Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.