CM 2014: Costa Rica merge in sferturile Mondialului, dupa ce trece la penaltiuri de Grecia, scor 6-4

COS-GRE Costa Rica s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia, dupa un meci nebun cu Grecia, un meci care s-a incheiat la loviturile de departajare, dupa 1-1 in 120 de minute si 5-3 la penaltiuri.

Asa cum era poate prevazut, partida de la Recife, cel putin in prima sa parte, nu a constituit deloc o mostra de spectaculozitate. Costa Rica si Grecia s-au anihilat reciproc, cu un plus poate pentru Costa Rica, care a avut poate o viteza in plus, a avut mai multe incercari ofensive la poarta lui Karnezis.

Insa poate ca ocazia cea mai mare le-a apartinut grecilor, atunci cand Salpingidis a reluat din voleu din cativa metri, iar Navas a avut un mare reflex, pentru a-si apara poarta.

Pauza a venit oarecum izbavitor dupa cea mai slaba prima repriza din cadrul acestor optimi de finala de la Mondialul brazilian.

Asa cum s-a intamplat si la precedenta partida, Olanda – Mexic, repriza secunda a venit cu un gol rapid la debut. In minutul 52, Brian Ruiz a marcat superb pentru Costa Rica, dupa un sut de la marginea careului extrem de frumos, un sut deloc puternic, cu latul, foarte bine plasat, la care Karnezis a ramas fara reactie.

Grecii au acuzat socul acestui gol venit parca de nicaieri, iar cateva minute Costa Rica a dominat teritorial partida. O partida care a avut un nou punct interesant in minutul 66, atunci cand OscarDuarte era eliminat de la central-americani, dupa ce a primit al doilea galben prosteste, ulterior unui fault la mijlocul terenului.

O superioritate numerica de care pana la urma grecii au profitat, chiar daca foarte tarziu, insa mai bine mai tarziu decat niciodata. In minutul 91, Sokratis egala cu un sut izbavitor, la capatul unei gafe a lui Navas, care a respins in fata un sut al lui Gekas, fundasul Borussiei indeplinind apoi o simpla formalitate.

O nationala a Greciei care a dat iarasi dovada ca nu renunta niciodata si care a intors inca un meci, dupa acela cu Coasta de Fildes din grupe, in care Samaras marca in minutul 92 golul calificarii, din penalti.

Au venit prelungirile, care au adus o echipa a Greciei mai insistenta, o echipa care in mare parte a dominat jocul, cel putin in prima parte a acestora. Prelungirile s-au terminat tot 1-1, chiar daca in minutul 112 grecii puteau inchide partida, ei scapand 5 contra 2 pe o faza rapida, dupa un corner in care costaricanii au ramas masati in careul grec.


Meciul era insa sortit sa ajunga la penaltiuri si asa s-a intamplat.

La aceste lovituri, costaricanii au fost mai puternici. Grecii si-au tinut si ei firea pana la un punct, pana cand Gekas a ratat a patra lovitura. Fundasul Umana s-a intamplat sa bata ultima lovitura si sa duca el Costa Rica mai departe, in premiera intre cele mai bune 8 echipe ale lumii.

In sferturi, Costa Rica va intalni Olanda, intr-un joc ce se anunta cel putin interesant.

Echipele de start:

Costa Rica: Navas – Gamboa, Duarte, Gonzalez, Umana, Diaz – Ruiz, Borges, Tejeda, Bolanos – Campbell.

Grecia: Karnezis – Torosidis, Manolas, Papastathopoulos, Holebas – Maniatis, Samaris, Karagounis – Salpingidis, Samaras, Christodoulopoulos.

Arbitru: Benjamin Williams (Australia). 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.