CM 2014: Brazilia s-a calificat în sferturile de finală după loviturile de departajare, scor 1-1 si 3-2 cu Chile

BRA-CHI Brazilia s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie) după ce a învins Chile cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, sâmbătă, pe stadionul ”Mineirao” din Belo Horizonte. După 120 de minute scorul a fost egal, 1-1

Echipa ”auriverde” a trecut cu mari emoții de faza optimilor de finală, în fața unei echipe chiliene arțăgoasă, care s-a ținut ca scaiul de jucătorii brazilieni. Brazilia, care a deschis scorul prin David Luiz (18), mai degrabă un autogol al lui Gonzalo Jara, a fost egalată de Alexis Sanchez (32) și a avut mari șanse în prelungiri, Pinilla șutând în bară în minutul 120. La loviturile de departajare, portarul Julio Cesar a fost un înger păzitor, salvând două șuturi, în timp ce Jara a fost din nou ”omul negru” pentru chilieni, ratând ultima lovitură.

Debutul partidei a arătat o echipă a Braziliei care a părut să accepte o posesie superioară a mingii din partea chilienilor, preferând să acționeze pe contre rapide. Prima ocazie a întâlnirii a fost semnată de Marcelo (6), dar șutul său s-a dus puțin alături de poartă. Neymar a beneficiat apoi de o lovitură liberă din poziție favorabilă, dar a executat-o modest (15). Portarul Bravo a ieșit la rampă în minutul 17, când a boxat în corner lovitura liberă bătută de Hulk, dar nu a mai putut interveni la faza următoare, centrarea lui Neymar fiind deviată de Thiago Silva la colțul lung, unde David Luiz l-a presat pe fundașul Gonzalo Jara, iar balonul a intrat în plasă: 1-0. Site-ul oficial FIFA l-a creditat pe pe brazilian cu golul, deși reluările de televiziune au arătat că Jara a trimis mingea în poartă.

Selecao a avut un contraatac excelent în minutul 26, iar Neymar putea semna desprinderea, dar, epuizat de cursa rapidă, a tras slab.

Egalarea a venit surprinzător, în minutul 32, chilienii speculând o eroare în defensiva braziliană: Hulk a trimis greșit după un aut, mingea a ajuns în careu, iar Alexis Sanchez a marcat la colțul lung, de sub privirile surprinse ale fundașilor, 1-1.

Până la pauză, Brazilia a presat destul de mult și și-a creat mai multe situații de gol la poarta lui Bravo, dar nu a reușit să concretizeze. Fundașul Silva a deviat salvator mingea expediată cu capul de Neymar (36), Fred (39) a trimis pe lângă poartă o minge necontrolată de Isla în propriul careu, Bravo (42) a respins un șut cu boltă al lui Dani Alves, iar apoi Fred (44) a șutat modest din careu. Prima repriză s-a încheiat cu o situație bună a oaspeților, după o nouă eroare în defensiva braziliană, dar Aranguiz a fost blocat in extremis.

În repriza secundă, Fernandinho (49) a tras de la distanță, dar pe lângă poartă. Apoi, Hulk a avut un gol anulat pentru henț (55). Chilienii au avut momente mai bune de joc și au trecut foarte aproape de gol, dar Julio Cesar a acordat corner la șutul lui Aranguiz (64).

După o perioadă bună a chilienilor, Brazilia a încercat să revină în joc și Jo a avut o mare șansă de gol, dar a ratat reluarea din șase metri (75). Cu trecerea timpului tensiunea a crescut, brazilienii nereușind să se impună, să se apropie de poarta lui Bravo. Neymar a fost aproape de a decide meciul (81), dar a trimis slab cu capul și Bravo a reținut în doi timpi. Portarul chilian s-a remarcat apoi și la șutul lui Hulk (84). Ultimele minute ale timpului regulamentar au fost cu emoții pentru gazde, care au rezistat la ofensiva formației chiliene.

Brazilia a avut o posesie mai bună în prelungiri și oportunitățile au apărut din nou la poarta lui Bravo, dar Jo (100) a fost blocat în careu, după pasă Marcelo, iar Oscar a trimis lovitură de cap slabă (102). O ocazie mai bună a avut Hulk (103), al cărui șut a fost respins cu dificultate de Bravo.

”La Roja ” a rezistat fără probleme la asediul brazilian din ultima parte a prelungirilor și Pinilla a avut ocazia să întristeze Brazilia, în minutul 120, dar a luat la țintă bara transversală.

Dramatismul s-a perpetuat și la loviturile de departajare, unde Brazilia a condus cu 2-0, dar a fost egalată, smulgând în cele din urmă victoria cu 3-2, după penalty-ul ratat de Jara.

În sferturile de finală, Brazilia va întâlni altă formație sud-americană, Columbia sau Uruguay.
Brazilia — Chile 1-1 (1-1, 1-1), după prelungiri; 3-2 la loviturile de departajare
Au marcat: David Luiz (18), respectiv Alexis Sanchez (32).

Au executat în ordine loviturile de departajare: David Luiz 1-0 (gol), Mauricio Pinilla 1-0 (ratare — apără Julio Cesar), Willian 1-0 (ratare — pe lângă poartă), Alexis Sanchez 1-0 (ratare — apără Julio Cesar), Marcelo 2-0 (gol), Charles Aranguiz 2-1 (gol), Hulk 2-1 (ratare — apără Bravo), Marcelo Diaz 2-2 (gol), Neymar 3-2 (gol), Gonzalo Jara 3-2 (ratare — bară).

Belo Horizonte, stadion ”Mineirao”
Cupa Mondială 2014 — optimi de finală

Au evoluat echipele:
Brazilia: 12. Julio Cesar — 2. Dani Alves, 3. Thiago Silva (căpitan), 4. David Luiz, 6. Marcelo — 5. Fernandinho (16. Ramires, 72), 17. Luiz Gustavo — 7. Hulk, 11. Oscar (19. Willian, 106), 10. Neymar — 9. Fred (21. Jo, 64). Selecționer: Luiz Felipe Scolari.
Rezerve neutilizate: 1. Jefferson, 22. Victor — 8. Paulinho, 13. Dante, 14. Maxwell, 15. Henrique, 18. Hernanes, 20. Bernard, 23. Maicon.

Chile: 1. Claudio Bravo (căpitan) — 17. Gary Medel (13. Jose Rojas, 108), 5. Francisco Silva, 18. Gonzalo Jara — 4. Luis Isla, 20. Charles Aranguiz, 21. Marcelo Diaz, 2. Eugenio Mena — 8. Arturo Vidal (9. Mauricio Pinilla, 87) — 7. Alexis Sanchez, 11. Eduardo Vargas (16. Felipe Gutierrez, 57). Selecționer: Jorge Sampaoli.
Rezerve neutilizate: 12. Cristopher Toselli, 23. Johnny Herrera — 3. Miiko Albornoz, 6. Carlos Carmona, 10. Jorge Valdivia, 14. Fabian Orellana, 15. Jean Beausejour, 19. Jose Pedro Fuenzalida, 22. Esteban Paredes.

Arbitru: Howard Webb; arbitri asistenți: Michael Mullarkey, Darren Cann (toți din Anglia); arbitru de rezervă: Felix Brych (Germania)
Cartonașe galbene: Mena (17), Silva (40), Hulk (56), Luiz Gustavo (60), Jo (93), Pinilla (102), Dani Alves (105+1), anunta Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.