CM 2014: Brazilia – Mexic 0-0. Cel mai frumos meci de pana acum al Mundialului

blank

BRA-MEX Echipele Braziliei și Mexicului au terminat la egalitate, 0-0, marți, pe stadionul ”Castelao” din Fortaleza, într-un meci din Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Cele două formații au făcut un meci spectaculos, cu ocazii de ambele părți, din care au lipsit doar golurile, eroul fiind portarul mexican Ochoa.

Selecao a dominat jocul din start, dar ocaziile de gol au apărut greu. Mexicanii nu s-au cantonat în apărare și au avut densitate în joc, apărându-se atent și făcând presing când nu erau în posesia balonului.

Prima situație periculoasă s-a consumat în minutul 14, când Marcelo a pătruns pe partea stângă, a trimis în careu, dar Fred și Paulinho nu au ajuns la balon.

Mexicanii au replicat prin șutul lui Herrera, de la distanță, care l-a obligat pe Julio Cesar să devieze peste transversală (24).

Brazilia a avut o mare ocazie în minutul 26, când Neymar a trimis excelent cu capul, dar Ochoa a salvat în mod miraculos golul (26). Portarul mexican Ochoa a fost la post și la lovitura de cap a lui Fred (35), după care Marcelo a tras pe lângă țintă (39).

”El Tri” și-a mai creat o situație notabilă în min. 41, tot cu șut de la distanță, dar mingea expediată de Vazquez s-a dus puțin alături.

Echipa ”auriverde” a fost foarte aproape de gol în minutul 44, când trei brazilieni au rămas singuri cu Ochoa, dar Paulinho nu l-a putut învinge pe portarul mexican.

Brazilia a început în aceeași notă repriza secundă, iar Rodriguez (48) a respins in extremis din fața lui Neymar, la centrarea reușită de Bernard.

Mexicanii nu s-au lăsat mai prejos, iar Aguilar i-a dat din nou emoții lui Julio Cesar cu un șut razant cu transversala (55). Giovanni Dos Santos a reușit o acțiune interesantă, a trimis spre poartă, iar Thiago Silva a atenuat șutul ajuns în brațele lui Julio Cesar (56). Nord-americanii au continuat perioada bună, iar șutul lui Herrera a trecut foarte puțin peste bară (57).

Selecționata lui Scolari a trecut cu bine de momentele dificile și a mai beneficiat de o situație bună, o lovitură liberă bătută de Neymar periculos (63). Ochoa a salvat încă o dată golul la șutul din careu al lui Neymar (69). Jo a tras din întoarcere, dar balonul a ocolit poarta (76). Ochoa a mai salvat un gol ca și făcut în minutul 86, la lovitura de cap a lui Thiago Silva din doar 5 metri.

Mexicanii au fost aproape să dea lovitura pe final: Guardado i-a dat emoții lui Julio Cesar în minutul 90, cu un șut care s-a dus un pic peste transversală, după care portarul brazilian a respins șutul puternic al lui Jimenez (90+1).

Brazilia a ratat astfel șansa de a stabili un nou record mondial de meciuri câștigate consecutiv, oprindu-se la zece (din septembrie 2013).

Celălalt meci al grupei, Camerun — Croația (Manaus), este programat miercuri 18 iunie (joi 19 iunie, 01,00, în România), în timp ce partidele din ultima rundă vor avea loc pe 23 iunie: Camerun — Brazilia, la Brasilia, și Croația — Mexic, la Recife, ambele de la ora 23,00, anunta agentia nationala de presa Agerpres.

Brazilia — Mexic 0-0

Fortaleza, stadion ”Castelao”: 60.324 spectatori

Cupa Mondială 2014 — Grupa A

Au evoluat echipele:

Brazilia: 12. Julio Cesar — 2. Dani Alves, 3. Thiago Silva (căpitan), 4. David Luiz, 6. Marcelo — 16. Ramires (20. Bernard, 46), 8. Paulinho, 17. Luiz Gustavo — 11. Oscar (19. Willian, 84), 10. Neymar — 9. Fred (21. Jo, 68). Selecționer: Luiz Felipe Scolari.

Rezerve neutilizate: 1. Jefferson, 22. Victor — 13. Dante, 14. Maxwell, 15. Henrique, 23. Maicon, 5. Fernandinho, 18. Hernanes, 7. Hulk.

Mexic: 13. Guillermo Ochoa — 2. Francisco Javier Rodriguez, 4. Rafael Marquez (căpitan), 15. Hector Moreno — 22. Paul Aguilar, 23. Jose Juan Vazquez, 18. Andres Guardado, 6. Hector Herrera (8. Marco Fabián, 76), 7. Miguel Layun — 10. Giovani Dos Santos (9. Raúl Jiménez, 84), 19. Oribe Peralta (14. Javier Hernández, 74). Selecționer: Miguel Herrera.

Rezerve neutilizate: 1. José de Jesús Corona, 12. Alfredo Talavera — 3. Carlos Salcido, 5. Diego Reyes, 16. Miguel Ponce, 17. Isaác Brizuela, 20. Javier Aquino, 21. Carlos Pena, 11. Alan Pulido.

Arbitru: Cuneyt Cakir; arbitri asistenți: Bahattin Duran, Tarik Ongun (toți din Turcia); arbitru de rezervă: Svein Oddvar Moen (Norvegia)

Cartonașe galbene: Ramires (45), Aguilar (59), Vazquez (62), Thiago Silva (80).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.