Ciclism – Giro: Sacha Modolo, a doua victorie, a 4-a pentru Lampre, Contador, confortabil în roz

giro Turul ciclist al Italiei a avut miercuri o zi mai liniștită, cu o etapă a 17-a plată și scurtă, Tirano – Lugano (134 km), în care victoria a revenit sprinterului italian Sacha Modolo, a doua personală și a 4-a pentru echipa sa, Lampre, spaniolul Alberto Contador (Tinkoff) păstrându-și fără probleme tricoul roz.

Marcat de cei aproape 3.000 de kilometri parcurși până acum, dar și de eforturile din etapa de marți, în care au avut de trecut Passo di Mortirolo, plutonul a fost liniștit în etapa de Elveția, începută în Italia, la Tirano, și terminată în orașul cel mai italian din Țara Cantoanelor, Lugano, unde primul a trecut linia de sosire Modolo, beneficiar, dar și merituos vârf de lance al echipei Lampre.

Învingătorul a fost cronometrat în 3h07’51”, urmat de compatriotul său de la Trek, Giacomo Nizzolo, și de croatul Luka Mezgec, precum și de un pluton masiv, din care, pe locul 32, a făcut parte și românul Eduard Grosu (Nippo — Vini Fantini), alături de toată lumea bună, înregistrați în același timp.

Astfel, spaniolul Alberto Contador, excelent protejat de echipa sa Tinkoff — Saxo, impecabilă, mereu la muncă de la primul start, s-a mai apropiat cu o zi de victoria finală, de duminică, de la Milano. Clasamentul general este, practic, neschimbat, celelalte două locuri pe podium fiind ocupate de componenții formației kazahe Astana, Mikel Landa (Spania), la 4’02” și Fabio Aru (Italia), la 4’52”.

Eduard Grosu se află în ierarhia generală pe 156, la 4h06’27”, iar Serghei Țvetkov (Androni), locul 127 în etapă, cu o întârziere de 3’54”, ocupă acum poziția a 142-a, la 3h47’56”.

Etapa a 18-a, de joi, va purta plutonul și caravana Giro 2015 de la Melide la Verbania (170 km), o altă etapă abordabilă, cu doar o dificultate semnificativă, Monte Ologno, cu o altitudine de 1.168 m, survolând Lacul Maggiore, o ascensiune situată cu 35 km înainte de sosire, urmată de o coborâre riscantă.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.