Festivaluri de muzică electronică la care să mergi în 2024

Cu capacitatea sa de a aduce oamenii împreună prin ritm și beats, muzica electronică a câștigat milioane de fani în întreaga lume. Câteva festivaluri din Europa, care se desfășoară în a doua parte a anului.

Waking Life (Crato, Portugalia, 19 – 24 iunie)

Cu o gamă variată de artiști, lucrări de artă interactive, spectacole și instalații audiovizuale, evenimentul oferă o experiență unică și captivantă. Waking Life a început ca un proiect de vis pentru un grup de prieteni care s-au gândit să creeze o comunitate de spirite înrudite într-un colț blând al lumii. De atunci, a devenit un loc în care sunt promovate stiluri de viață alternative, care pun accentul pe învățare, viață și iubire. Waking Life este o organizație non-profit cu sediul în Portugalia, condusă în cea mai mare parte de voluntari, evenimnentul care este în desfășurare fiind piesa sa centrală.

 

Audra (Kaunas, Lituania, 29 iunie – 03 iulie)

Festivalul Audra este un festival urban de muzică și artă de cinci zile, plin de culoare. În acest an, festivalul va avea loc în patru zone, iar lineup-ul include artiști experimentați și emergenți. Ben UFO este unul dintre capetele de afiș. După ce și-a început cariera de DJ ca adept al mișcării dubstep, Ben UFO combină cu măiestrie techno, house și muzica experimentală într-un întreg perfect.

 

Tomorrowland (Boom, Belgia, 19 – 28 iulie)

Probabil cel mai popular festival EDM din Europa, Tomorrowland a debutat în 2005, devenind unul dintre cele mai renumite festivaluri de muzică din lume. Tomorrowland a câștigat de-a lungul anilor numeroase premii, inclusiv pentru “cel mai bun eveniment muzical al anului” la International Dance Music Awards (IDMA), de cinci ori.
Lineup-ul palpitant al Tomorrowland 2024, care va avea loc în Boom, Belgia, în perioada 19-28 iulie, vă va entuziasma cu siguranță. Echipa Tomorrowland a anunțat un set exclusiv al trupei Disclosure pentru primul weekend al festivalului (cunoscut pentru scenele sale cu tematică fantastică și spațiile imersive).

 

Street parade (Zurich, Elveția, 10 august)

Acest eveniment durează o singură zi, dar merită din plin. Vă veți petrece această zi de vară plină de distracție ascultând ritmuri uimitoare alături de un milion de alți fani ai muzicii techno, care călătoresc la Zurich special pentru acest eveniment. Mai multe scene enorme sunt amplasate de-a lungul celor 2,4 km amenajați pentru Parada Străzilor. Este unul dintre puținele evenimente techno gratuite din Europa.

 

BEONIX (Limassol, Cipru, 20 – 22 septembrie)

Ideea din spatele BEONIX a fost de a organiza o escapadă pentru locuitorii și vizitatorii insulei și de a o transforma într-o ocazie culturală globală. Organizatorii și-au propus, de asemenea, să atragă un număr cât mai mare de persoane talentate, și nu doar artiști experimentați și cunoscuți. În acest an, BEONIX va sărbători a treia sa ediție. Vor fi disponibile trei scene, iar scena principală a festivalului va fi supusă unei transformări semnificative care va îmbunătăți interacțiunea audio și vizuală, menite să ofere o experiență de festival de 360 de grade. Capetele de afiș ale evenimentului sunt cu adevărat uimitoare: Tale Of Us; ARTBAT și Fatboy Slim.

 

Amsterdam Dance Event (Amsterdam, Țările de Jos, 16 – 20 octombrie)

Amsterdam Dance Event este cea mai directă și influentă întâlnire pentru muzica electronică globală și industria sa. ADE 2024 este un eveniment de cinci zile și cinci nopți care oferă, în plus față de showcase-urile și petrecerile sale renumite, o conferință structurată cu ateliere, spectacole, demonstrații de echipamente și oportunități de networking.

SURSA: https://ourculturemag.com/2024/06/17/best-electronic-music-festivals-in-2024/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.