Cele mai importante 100 de festivaluri. UNTOLD, locul 6

Publicația britanică DJ MAG a închis voturile, pentru acest an, pentru fanii festivalurilor din întreaga lume. Voturile pentru TOP 100 Festivals au fost înregistrate până pe data de 12 iunie 2024, rezultatele finale urmând să fie anunțate la finalul lunii.

Tomorowland a dominat clasamentul “Top 100 Festivaluri” până acum, ales ca festivalul nr. 1 din lume și în sondajul din 2023. Pe locul 6, se află festivalul UNTOLD, cel mai mare festival de muzică din România. Acesta se desfășoară în fiecare an pe stadionul Cluj Arena din Cluj Napoca.

1.TOMORROWLAND, BELGIA
Anul trecut, Tomorrowland și-a păstrat “coroana”, continuând să hipnotizeze atât fanii, cât și artiștii, cu producția sa de scenă revoluționară, și atracția internațională. La evenimentul Adscendo din 2023, peste 400 000 de persoane au sărbătorit dragostea și muzica pe cele 16 scene ale mega-festivalului belgian și au dansat pe mixurile a peste 750 de artiști de muzică electronică.

Continuând să găsească modalități noi și interesante de a atrage fanii, Tomorrowland 2023 a primit, de asemenea, înapoi postul său de radio One World Radio, cu transmisiuni în direct pe parcursul celor două weekenduri, împreună cu o nouă scenă RISE care unește artiștii emergenți și natura.

Vorbind despre faptul că Tomorrowland a fost votat Festivalul nr. 1 din lume în DJ Mag Top 100 Festivals 2023, Manu și Michiel Beers, fondatorii și proprietarii Tomorrowland, au declarat: “Suntem încântați să primim încă o dată această recunoaștere din partea publicului, a festivalierilor și a cititorilor DJ Mag. Ceea ce a început odată ca un vis, a prins aripi datorită eforturilor neobosite ale unei echipe tinere și pasionate și entuziasmului și sprijinului necondiționat al comunității Tomorrowland, Oamenii de Mâine.”

Topul este continuat de:

2. ULTRA MUSIC FESTIVAL, USA

3. GLASTONBURY FESTIVAL OF CONTEMPORARY PERFORMING ARTS, UK

4. EDC LAS VEGAS, USA

5. COACHELLA VALLEY MUSIC AND ARTS FESTIVAL, USA

6. UNTOLD FESTIVAL, ROMANIA

7. AWAKENINGS, NETHERLANDS

8. CREAMFIELDS NORTH, UK

9. EXIT FESTIVAL, SERBIA

10. WORLD CLUB DOME, GERMANY

 

Lista completă poate fi consultată aici:
https://djmag.com/features/top-100-festivals-2023-voted-dj-mag-readers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.