Cel mai nou festival al verii – Electric Castle – Romania 2013

Trei zile, patru scene, un set-up de skate, BMX și role, peste 80 de artiști internaționali și locali plus o locație tipic transilvăneană: așa se anunță cel mai nou festival al verii – Electric Castle – fără doar și poate powered by burn. Salvează data: 21 – 23 iunie, pune pe GPS locația: Castelul Banffy, la 30 de km de Cluj-Napoca.

Electric-Castle-festival

Morcheeba, Pendulum, FeedMe, Telepopmusik, Fritz Kalkbrenner, Dope D.O.D.,  Dub Pistols și numai cu genul ăsta de nume o ținem până numărăm 80 de concerte care vor anima, timp de 3 zile, domeniul de la Castelul Banffy din Bonțida.

Alături de cele mai noi și progresive expresii din muzică și sport, burn atacă și Electric Castle cu o serie de happening-uri. Muzica electronică progresează prin genul experimental, adresat celor puțini, pasionați și talentați. burn aduce la Electric Castle o scenă dedicată exclusiv acestui gen – scena indoor The Mill, unde, pe tot parcursul festivalului, vor avea loc proiecții de film, workshop-uri de producție muzicală – susținute de expertul în live visuals și creative works Daxx – și workshop-uri media&visuals&arts – oferite de AMB.  Puțin după căderea serii, pe scena The Mill vor urca artiști precum Dannilov, Liar, 7th Sphere Project, Arme, WRK, Alex Chronic etc.

The Mill experimentează și la line-up. MYSTERY ARTIST e  un artist român,  precursor al muzicii electronice locale, a cărui identitate va fi dezvăluită sâmbata noaptea, la ora 12.00, odată cu primele note ale setului său.

Music by night, action sports by day. burn aduce brigada de action sports în curtea castelului Banffy, unde amenajează, alături de Street Heroes, un setup de skate, role și BMX. Pentru prima dată de la înființare, gașca eroilor strazii iese din București, oferind comunităților locale de action sports & cultură urbană ocazia de a se exprima într-un super contest. Pe lângă concursurile de skateboarding, BMX și role – scena Street Heroes va oferi și lecții de graffiti, skate și bmx pentru începători.

“Electric Castle va fi dovada că publicul de festival nu locuiește doar în București. E nedrept că, până acum, toate eforturile de a aduce nume mari au fost exclusiv îndreptate către Capitală. burn crede că și în țară sunt mulți doritori de “festival experience”, de aceea a ales să susțină Electric Castle. Îl vedem în 5 ani ca pe cel mai mare festival al țării. În plus, așteptăm ca virusul Street Heroes să lovească rău Clujul” – Radu Pilat, Community Marketing Expert.

Electric Castle vine alături de TIFF și gașca artiștilor de la Fabrica de Pensule pentru a confirma poziția de lider cultural a Clujului.

Supranumit Versailles-ul Transilvaniei, Castelul Banffy, un domeniu cu valoare istorică, vechi de 6 secole, a fost ales ca spațiu de desfășurare pentru Electric Castle tocmai din nevoia de eclectism, libertate și creativitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.