Casa Nebuna din Vietnam – una dintre cele mai bizare constructii din intreaga lume

O constructie suprarealista cu arhitectura unica, ce imbina elemente din operele artistilor Antoni Gaudi si Salvador Dali, dar si unele elemente intalnite in parcurile tematice Disney, atrage anual o sumedenie de turisti curiosi in orasul vietnamez Dalat.

neobisnuita casa nebuna in forma unui trunchi urias de copac din vietnam dalatCasa Nebuna, cum a fost supranumita constructia neobisnuita in forma unui trunchi urias de copac realizat din imbinarea mai multor elemente din fier si lemn, imbracate in beton, este de fapt un hotel, construit de catre arhitecta vietnameza Dang Viet Nga, o admiratoare impatimita a lucrarilor excentricului catalan Antoni Gaudi.

Constructia Casei Nebune a inceput in 1990 si a durat aproape 18 ani, din lipsa de fonduri. A fost o perioada in care bancile refuzau sa-i acorde credit pentru terminarea lucrarilor, moment in care tanara arhitecta a decis sa obtina fondurile necesare prin vanzarea de bilete la intrarea in curioasa constructie in stil expresionist. Si Comitetul Cetatenilor din orasul vietnamez Dalat s-a opus vehement ridicarii constructiei expresioniste, tocmai din cauza formei sale atipice. Cu toate acestea, Casa Nebuna a devenit un simbol al culturii pop, fiind mentionata intr-o multime de ghiduri turistice si devenind oficial una dintre cele mai bizare constructii din lume.

camera musuroi din casa nebuna hotel dalat vietnam

Astazi, hotelul fantezie in forma unui trunchi de copac masoara o suprafata locuibila totala de 1600 metri patrati, impartiti in 10 camere de oaspeti, amenajate tematic. Fiecare incapere din Casa Nebuna are…

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2014/02/casa-nebuna-din-vietnam-una-dintre-cele-mai-bizare-constructii-din-intreaga-lume-imagini/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.