Casa ecologica moderna imbracata in iarba de mare, la pretul de 350.000 lire sterline

blank

Arhitectii companiei daneze Vandkunsten au reusit sa imbine intr-o singura casa tehnologia moderna in materie de constructii cu cea traditionala, punand accent pe materiale ecologice, provenite din natura, scrie www.casadex.ro

casa ecologica iarba de mareModern Seaweed House (in traducere casa moderna din iarba de mare) este o casa de vacanta din inima padurii, aflata pe insula Læsø din Danemarca. Pentru realizarea proiectului echipa de arhitecti s-a inspirat din arhitectura vechilor case traditionale de pe insula, in constructia carora se folosea adesea iarba de mare.

Spre deosebire de locuintele vechi, unde iarba de mare era asezata simplu, pe acoperis, in proiectul Modern Seaweed House, iarba de mare a fost transformata in mini baloti care au imbracat nu doar acoperisul, ci si peretii exteriori ai casei. Aceiasi baloti de iarba de mare au fost folositi si pentru izolarea termica a peretilor si pardoselii casei ecologice.

Casa imbracata in iarba de mare are o structura din lemn, ce a permis ingroparea balotilor in ziduri si pardoseala.

casa ecologica iarba mare exterior 3Material ecologic pur, iarba de mare este un material pe care natura il ofera gratuit, aducandu-l la mal an de an, sustin arhitectii ce au lucrat la proiect, adaugand ca iarba de mare izoleaza la fel de bine ca vata minerala, fiind totodata un material ignifug, non-toxic si cu o durata de viata de aproximativ 150 de ani.

Folosirea algelor sau a ierbii de mare in constructia unei case aduce o serie de avantaje, printre care o excelenta izolare termica si fonica. Mai mult, iarba de mare are capacitatea uimitoare de a regla nivelul umiditatii din interiorul locuintei.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/08/casa-ecologica-moderna-imbracata-in-iarba-de-mare-la-pretul-de-350-000-lire-sterline/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.