Box: Meciul dintre Mayweather și Pacquiao a generat venituri de peste 500 milioane de dolari

mayw Meciul de box dintre americanul Floyd Mayweather și filipinezul Manny Pacquiao a generat venituri totale în valoare de peste 500 milioane dolari, au anunțat posturile de televiziune Showtime și HBO, care au transmis această luptă, desfășurată pe 2 mai la Las Vegas (Nevada).

Cea mai mare parte din această sumă, 400 milioane dolari, a provenit de la iubitorii boxului care au dorit să urmărească “meciul secolului” în sistemul pay-per-view, aproximativ 4,4 milioane de clienți acceptând să plătească 99 de dolari pentru a urmări în direct, din fața televizorului, “meciul secolului”, încheiat cu victoria la puncte a lui Mayweather.

Acesta este un nou record în lumea boxului profesionist, numărul telespectatorilor fiind aproape dublu față de cel înregistrat la lupta dintre Mayweather și compatriotul său Oscar de la Hoya, urmărită de 2,48 milioane de persoane, în 2007. De asemenea, suma rezultată din difuzarea meciului în sistemul pay-per-view este aproximativ trei ori mai mare decât precedentul record stabilit în Statele Unite, în 2013, tot la un meci al lui Mayweather, împotriva mexicanului Canelo Alvarez.

La cele 400 milioane de dolari se adaugă veniturile provenind din comercializarea biletelor de intrare, parteneriatele cu sponsorii, vânzarea produselor derivate și a drepturilor de difuzare la nivel internațional, au precizat organizatorii.

Doar din vânzarea celor 16.219 bilete la MGM Grand Arena din Las Vegas, gazda meciului, s-au obținut 71 milioane dolari, ceea ce constituie la rândul său un nou record.

Floyd Mayweather l-a învins la puncte în unanimitate, după 12 reprize, pe Manny Pacquiao, americanul înregistrând cu această ocazie a 48-a sa victorie în tot atâtea meciuri disputate ca profesionist. În urma acestui succes, Mayweather și-a rotunjit conturile cu peste 200 milioane dolari, o sumă aproape la fel de mare revenindu-i și adversarul său.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.