Box: Mayweather a fost deposedat de titlul cucerit în fața lui Pacquiao

box Pugilistul american Floyd Mayweather a fost deposedat de titlul de campion mondial la categoria welter, versiunea WBO, pe care l-a cucerit după victoria la puncte în fața filipinezului Manny Pacquiao, pentru că nu s-a conformat regulilor, a anunțat Organizația Mondială a Boxului (WBO).

Mawyeather, care a înregistrat pe 2 mai a 48-a victorie în tot atâtea meciuri disputate în cariera sa profesionistă, nu a plătit taxa de 200.000 de dolari pentru lupta cu Pacquiao, până la data limită de 3 iulie, WBO decizând în aceste condiții să-i retragă centura de campion și să declare titlul vacant.

Câștigător la puncte în așa-numitul “meci al secolului”, care i-a dezamăgit însă pe iubitorii boxului, boxerul din Statele Unite a încasat o bursă de 220 milioane dolari pentru această luptă, potrivit estimărilor. Potrivit regulamentului WBO, boxerii trebuie să achite acestei organizații 3% din bursă pentru un meci cu titlul mondial în joc, cu un plafon de 200.000 dolari.

WBO a precizat că, totodată, este împotriva regulamentului ca boxerii să dețină titluri la mai multe categorii, iar Floyd Mayweather trebuia să anunțe categoria de greutate la care dorește să rămână.

Boxerul american deține în acest moment titlurile de campion mondial WBA și WBC atât la categoria welter, cât și super-welter. El are la dispoziție 14 zile pentru a face apel, însă este puțin probabil ca el să obțină câștig de cauză.

În vârstă de 38 ani, Floyd Mayweather a anunțat că dorește să dispute încă un meci, în luna septembrie, probabil ultimul din cariera sa, împotriva unui adversar deocamdată nestabilit.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.