Box: Lucian Bute va lupta cu argentinianul Roberto Bolonti pe 6 decembrie

bute Boxerul român Lucian Bute va lupta cu argentinianul Roberto Bolonti pe 6 decembrie, în cadrul galei prevăzute de mai mult timp la Centre Bell din orașul Montreal, a anunțat luni clubul Interbox, citat de ziarul canadian La Presse.

Va fi primul meci după aproape un an pentru Lucian Bute, fostul campion mondial IBF la supermijlocie. Bute, în vârstă de 34 de ani, a disputat ultimul său meci pe 18 ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal.

Românul, pregătit acum de legendarul antrenor american Freddie Roach, are 33 de meciuri ca profesionist, înregistrând 31 de victorii, între care 24 înainte de limită, și 2 înfrângeri. El a cucerit titlul mondial IBF la supermijlocie în octombrie 2007, după victoria prin KO tehnic în fața columbianului Alejandro Berrio. Românul și-a apărat cu succes de nouă ori centura de campion mondial, înainte de a o ceda în mai 2012 englezului Carl Froch, care l-a învins prin KO tehnic în repriza a 5-a. De atunci, cariera lui Bute a intrat pe o pantă descedentă.

Viitorul său adversar, Roberto Bolonti, are 35 de ani și are un bilanț de 35 de victorii (24 prin KO) și 3 înfrângeri. El a pierdut ultimul său meci în fața germanului Juergen Braehmer.

Agerpres

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.