Box: Lucian Bute – Obiectivul meu este să devin campion mondial pentru a doua oară

bute Boxerul român Lucian Bute va urca sâmbătă din nou în ring, după o pauză de 19 luni, iar principala sa motivație pentru a-și continua cariera o reprezintă dorința de a deveni campion mondial pentru a doua oară și a beneficia, totodată, de șansa de unificare titlurilor, după cum a dezvăluit într-un interviu acordat publicației The Ring Magazine.

Bute, care a pierdut centura de campion mondial la supermijlocie (versiunea IBF), în mai 2012, în fața englezului Carl Froch (retras între timp din activitate), îl va avea ca adversar pe italianul Andrea Di Luisa, deținătorul titlului european la această categorie, meciul urmând să se desfășoare la Centre Bell din Montreal, arena în care românul a obținut cele mai importante victorii din cariera sa.

Confruntarea dintre Bute și Andrea Di Luisa, programată pe durata a 10 reprize, se înscrie în seria Premier Boxing Championship, al cărei prim eveniment va avea loc la Montreal.

În vârstă de 35 ani, Lucian Bute are în palmares 32 de victorii (24 prin KO) și 2 înfrângeri, în timp ce italianul Di Luisa (33 ani) a înregistrată până în prezent 17 victorii (13 înainte de limită) și 2 eșecuri.

“Această luptă va fi crucială pentru următoarea mea mișcare. O tratez ca pe cel mai important meci și îmi iau adversarul foarte în serios. Sunt foarte nerăbdător să lupt din nou. Eram pregătit să revin și să lupt cu oricine, iar faptul că acest meci va avea loc la Centre Bell, arenă pe care o consider casa mea, reprezintă un mare avantaj pentru mine. Fanii mei m-au susținut de-a lungul carierei și sper că vor veni din nou să mă încurajeze. Am nevoie de ei și le sunt dator un meci mare”, a declarat Bute.

Fostul campion speră, totodată, ca un succes în fața italianului să-i ofere șansa să lupte din nou pentru un titlu, când mai rapid posibil.

“Obiectivul meu este să devin campion mondial pentru a doua oară și să beneficiez de șansa de a unifica titlurile. Acum sunt concentrat doar asupra meciului cu Di Luisa. După ce voi câștiga această luptă, așa cum sper, îmi doresc să înfrunt unul dintre actualii campioni la super-mijlocie sau un challenger bine cotat, care să-mi ofere șansa să lupt iarăși pentru titlul mondial”, a precizat românul.

Lucian Bute a recunoscut, totodată, că modul în care a pierdut centura de campion al lumii în fața lui Carl Froch l-a afectat mai mult decât se aștepta, iar acest lucru s-a răsfrânt asupra următoarelor sale meciuri.

“Cu siguranță, înfrângerea cu Froch m-a afectat mai mult decât mă așteptam, iar asta s-a văzut în următoarele două lupte pe care le-am disputat ulterior. Pauza pe care am avut-o m-a ajutat, iar acum mă simt energic, motivat și determinat să boxez așa cum am făcut-o atunci când eram campion mondial, și chiar mai bine decât atunci”, a mai spus pugilistul român.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.