Box feminin: România și-a asigurat cinci medalii la Europenele de la București

boxfete Delegația României și-a asigurat cinci medalii la Campionatele Europene feminine de box, competiție care se desfășoară în Sala Polivalentă din Capitală, în organizarea Federației Române de Box.

Zestrea de trofee situează lotul tricolor pe primul loc în clasamentul general, alături de Rusia, prezentă de asemenea cu cinci pugiliste în semifinalele turneului continental. În urmă cu 45 de ani, la ultima competiție continentală de seniori găzduită de România la box (CE din 1969), partea superioară a ierarhiei generale a arătat identic, România și URSS ocupând primele două locuri cu câte 7 medalii. În 1969, tricolorii aveau să cucerească patru trofee de aur, două de argint și una de bronz, reamintește FR de Box într-un comunicat.

Miercuri, încă două sportive din echipa antrenată de Adrian Lăcătuș și-au asigurat un loc în penultimul act, acolo unde prezența pe podium este garantată. Primul pas l-a făcut Steluța Duță (48 kg), cea mai titrată pugilistă din lotul tricolor. Sportiva descoperită de antrenorul Constantin Voicilaș a avut un meci extrem de greu în sferturile de finală, contra rusoaicei Svetlana Gnevanova, campioana europeană en titre. Steluța Duță a făcut însă un meci mare, a dat mult din brațe în fața unei stângace extrem de tehnice și la fel de motivată ca și românca, iar la final s-a impus printr-o decizie partajată la puncte (2-1), ceea ce a reflectat pe deplin echilibrul din ring.

‘Nu mă mai oprește nimeni până la aur. Rusoaica era cel mai dificil adversar al meu. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca acest campionat să se desfășoare în România. Am avut ocazia să-mi iau revanșa în fața rusoaicei, care mă învinsese de două ori până acum’, a declarat Steluța printre lacrimi de fericire. În semifinale, Duță (32 de ani) o va întâlni pe germanca Ane Marie Stark.

A doua medalie a zilei și cea de-a cincea a delegației tricolore a venit de la categoria 64 kg, unde Simona Sitar (27 de ani) a învins-o la puncte pe Lidija Marjanovic (Serbia). Originară din Baia Mare, Simona Sitar lucrează ca profesor de educație fizică și are o fetiță de 2 ani și 6 luni, anunta Agerpres.

A treia pugilistă tricoloră care a urcat miercuri în ring a avut o misiune imposibilă. Ioana Mera (60 kg) a întâlnit-o în sferturi pe cea mai titrată sportivă venită la București, campioana olimpică, mondială și europeană Katie Taylor (Irlanda). Chiar dacă a început boxul în Irlanda, unde a fost stabilită timp de șase ani, și a visat mereu să boxeze cu Katie Taylor, Ioana Mera nu a putut face față valoroasei sale adversare, care s-a impus prin KO tehnic în repriza a patra.

Vineri, Stelula Duță (48 kg), Simona Sitar (64 kg), Cristiana Stancu (69 kg), Marinela Radu (81 kg) și Luminița Turcin (+81 kg) vor încerca să schimbe medaliile de bronz într-un metal mai strălucitor, incheie sursa citata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.