Box: Cosmin Gîrleanu va lupta pentru aur la Mondialele de juniori din Rusia

imageResize (2) Pugilistul român Cosmin Petre Gîrleanu va lupta pentru medalia de aur la Campionatele Mondiale de box pentru juniori (15-16 ani) de la Sankt Petersburg (Rusia), la categoria 44-46 kg, după ce l-a învins la puncte (decizie split, 2-1), vineri, în semifinale, pe kazahul Aibek Dosanov.

Cosmin Gîrleanu (CSS Hunedoara), antrenat de Ilie Captari, a trecut în primul tur de uzbekul Murodjon Kosimov, în optimi a dispus de indianul Barun Shagolshem (India), iar în sferturi l-a învins pe ucraineanul Maxim Galinicev.

În finală, sâmbătă, de la ora 14,00, Gîrleanu îl va înfrunta pe americanul Jesse Rodriguez, care s-a impus prin KO tehnic în repriza a doua în meciul cu galezul James Nathan Probert.

Un alt român, Alberto Cristian Biro (CSM Ploiești), a obținut medalia de bronz la categoria 75 kg, după ce a fost învins în semifinale de rusul Magomedbek Mahmudov, care a primit decizia la puncte, în unanimitate (3-0). Până în semifinale, Biro a trecut pe rând de Alișer Ceatkalbekov (Kirghizstan), Matej Uremovic (Croația) și de Sandeep Ghanghas (India).

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.