Box: Amir Khan l-a învins pe Chris Algieri și îl provoacă pe Mayweather

khan Boxerul britanic Amir Khan, vicecampion olimpic în 2004, l-a învins la puncte pe americanul Chris Algieri, în cadrul unei gale profesioniste care a avut loc vineri seara la New York, iar acum speră din nou să-l înfrunte pe campionul absolut al categoriei welter, Floyd Mayweather, care urmează să dispute un ultim meci înainte de a se retrage definitiv din ring.

Khan, fost campion mondial la categoria ușoară, versiunea WBA, a fost declarat învingător în unanimitate de cei trei arbitri-judecători (117-111, 117-111, 115-113) ai acestui meci fără titlu în joc, al doilea din cariera sa disputat în SUA.

Algieri, surclasat din punct de vedere tehnic de adversarul său, a suferit cu această ocazie al doilea eșec din cariera sa, în 22 de meciuri. El înregistrate precedenta înfrângere în fața filipinezului Manny Pacquiao, fostul campion WBO la categoria welter, învins de Mayweather pe 2 mai, la Las Vegas, în așa-numitul “meci al secolului”, care nu s-a ridicat însă la nivelul așteptărilor.

“Acum, adversarul pe care îl vreau este Mayweather”, a declarat Amir Khan după victoria în fața lui Algieri.

Floyd Mayweather, sportivul cel mai bine plătit al planetei și campionul WBC, WBA și WBO la categoria welters, urmează să se retragă în toamna acestui an, după o ultimă luptă, împotriva unui adversar încă nedesemnat.

Pugilistul american, în vârstă de 38 ani, supranumit “Money”, este neînvins în 48 de meciuri și a lăsat să se înțeleagă că această ultimă luptă nu va avea ca miză niciunul dintre cele trei titluri mondiale pe care le deține.

La rândul său, Amir Khan (28 ani) a înregistrat vineri a patra sa victorie la categoria welter, în limitele căreia boxează începând din 2013. Steaua britanicului a pălit, însă, după cele două înfrângeri consecutive suferite în fața americanilor Lamont Peterson și Danny Garcia, la super-ușoară, dar și a problemelor din afara ringului.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.