Bijutierul Haiduc declara razboi…decentei! (galerie foto)

galleria arad

galleria aradNon-conformist si rebel, Adrian Haiduc are o idee care l-ar putea urca pe cele mai inalte culmi ale artei.

Devenit cunoscut de-a lungul timpului pentru prezentarile sale fara perdea, Adrian Haiduc a declarat intotdeauna ca el nu isi doreste sa faca bijuterii, ci arta, alegand insiratul margelelor ca forma de exprimare.
Suparat la culme de declaratiile unui important edil roman, care spunea ca cei care nu respecta hotarele decentei in arta sunt doar niste samsari,
Haiduc a conceput o revolutie artistica menita sa explica celor care nu inteleg ca indecenta nu este ostentativa atat timp cat este prezentata in mod artistic:
“Arta nu inseamna numai ce vedem ci si ce exprima artistul. Marchizul de Sade nu a fost deloc decent, insa este citit de milioane de oameni in fiecare zi. Nu conteaza CE exprima artistul,
conteaza CUM exprima artistul, asta nu inteleg oamenii. Liviu Andrei, scriitor, a ridicat partea indecenta a lumii la rang de arta. La fel si Adrian Suciu care a lansat de curand o carte numita:
“Un roman de rahat”, o carte in care, intr-un limbaj artistic, prezinta indecenta si imperfectiunea omului intr-un mod artistic.O oglinda a imperfectiunii noastre.  Arta nu inseamna numai filosofi scortosi sau indivizi cu gulere scrobite.”

Alaturi de fotograful Sebastian Dehelean si de modelul Ana Cubas, Haiduc a lansat campania: “Fii rob, dar nu sclavul robului”, prin care isi propune adunarea la un loc a tuturor artistilor care aleg ca mod de exprimare artistica indecenta,
indiferent de modalitatea prin care o fac, pictura, sculptura, design, scriitura.

“Vreau sa arat lumii o oglinda prin care sa vada nu cat de indecenti suntem de fapt cu totii ci cat de falsi”, a spus Haiduc.

 

 

Adrian HAfisgalleria

02

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.