Biciclistele din Capitală se pregătesc de cel mai mare eveniment dedicat lor, Festivalul Cycle Chic

blank

SkirtBike – Asociația Biciclistelor organizează în acest weekend a 8-a ediție ”SkirtBike București”, un festival dedicat biciclistelor și pasionaților de ciclism. Evenimentul va avea loc duminică, 14 mai 2017, începând cu orele 10.00, la Verde Stop Arena, str. Barbu Văcărescu, nr. 162-164. Parada SkirtBike va începe la ora 16.00, pe traseul: Bd. Barbu Văcărescu nr. 162-164 (Verde Stop Arena), Bd. Ștefan cel Mare, Str. Calea Dorobanți, Piața Charles de Gaulle, Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. Ceaikovski și se va încheia la Verde Stop Arena. Tematica paradei SkirtBike este ”Vintage Chic”, biciclistele pot purta ținute cu accesorii din dantelă, modele florale sau pălării romantice.   

În cadrul festivalului vor concerta EYEDROPS și Abasc Hub, iar atmosfera va fi întreținută de Ground Zero Beer. De asemenea, evenimentul se va bucura de prezența unor invitați speciali, susținători ai comunității de bicicliști și ai ciclismului în România.

”De la eveniment nu vor lipsi surprizele din partea partenerilor noștri. De asemenea, vom avea o prezentare de modă Cycle Chic, concursuri cu premii și tombole ad-hoc, Bike Bazar cu accesorii handmade, expoziții de biciclete și accesorii pentru femei, parcare velo, ateliere de reparații biciclete, Portret de Biciclistă și food corner. Așadar, îi așteptăm la festival pe toți bucureștenii care au sau nu o bicicletă”, declară Simona Botner, organizatoare SkirtBike.
 

E cool să pedalezi eco friendly!

Ediția din acest an vine cu o noutate, atât pentru organizatori cât și pentru participanți. La inițiativa partenerilor de la înVerde.ro se va implementa un sistem de colectare selectivă a deșeurilor de ambalaj.

”Taxa de participare va consta în deșeuri. Participanții sunt rugați să aducă, simbolic, câteva deșeuri, fie că vorbim de doza de răcoritoare abia consumată, petul unei sticle de apă sau chiar deșeurile de ambalaj colectate în ultima săptămână acasă. Această acțiune are și un scop caritabil, în semn de recunoștință față de gestul participanților, unul dintre sponsorii Festivalului va dona trei biciclete unui Centru pentru Copii”, spune Mihaela Papazu – Director executiv Asociația Planeta Verde.  

Parteneri organizatori: Asociaţia Beneva & Verde Stop Arena, înVerde

Bicicleta oficială SkirtBike: Bicicletele Pegas

Sponsori: LONCOLOR, Banca Transilvania, TEX, SEVENTEEN Cosmetics, MiniPRIX, AQUA Carpatica, TEZYO, BeanZ Café, Yves Rocher Romania, , Melon Helmets.

Parteneri ECO: Fepra, Romprest, Țara Luanei, Biblioteca Metropolitana.

Parteneri media: Revista Marie Claire, Romania Pozitiva, Think Outside The Box, AmDoar18Ani.ro, ActiveNews, Radio Deea, Hai cu Bicla, Revista Atelierul, team365.ro, DivaInBocanci.ro,  Bucharest Style, Social Agenda, FreeRider.ro.

Despre SkirtBike

SkirtBike este cea mai mare comunitate a biciclistelor, o manifestare cultural-fashionistă, prin care reprezentantele sexului frumos aderă la o cauză urbană și își dau frâu liber imaginației cromatice și bunuIui gust vestimentar. Evenimentul promovează atât emanciparea femeilor, activând astfel Drepturile Femeilor într-o societate contemporană modernă, cât și un mijloc alternativ de transport, dictând un trend de viață sănătos și prietenos cu mediul. Prin însăși scopul său, SkirtBike face parte din mișcarea ciclistă internațională,  contribuind la efortul de a schimba percepția omului modern asupra vieții în urbe și a oferi un model sustenabil de transport, ușor de replicat și în alte orașe.

La ultima ediție SkirtBike au participat 5.000 de bicicliste în București. În 2017, evenimentul are loc în 16 orașe: Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bacău, Brașov, București, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Miercurea-Ciuc, Oradea, Suceava, Sighet, Târgu-Mureș.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.