Baschet masculin: Grupă dificilă pentru CSU Asesoft Ploiești, în EuroCup

asesof Campioana României la baschet masculin, CSU Asesoft Ploiești, va avea adversare dificile în Grupa a E a competiției EuroCup, Lietuvos Rytas (Lituania), Banvit Bandirma (Turcia), Krasnîi Oktiabr Volgograd (Rusia), Partizan Belgrad (Serbia) și Hapoel Ierusalim (Israel), potrivit tragerii la sorți efectuate, luni, la Barcelona.

Banvit Bandirma și Hapoel Ierusalim sunt cunoștințe mai vechi ale ploieștenilor, care au jucat împotriva turcilor în sezonul 2004-2005 al FIBA Europe Cup și în compania baschetbaliștilor din ”Țara Sfântă” chiar anul trecut, în grupele EuroCup, precizează site-ul formației prahovene. ”La un asemenea nivel, nu există grupă ușoară, oriunde am fi picat era la fel de greu. Avem șanse de calificare, ne vom lupta în fiecare meci și pot spune că vom depinde și de program. Mă bucur că ne vom reîntâlni cu Partizan, de această dată într-un meci oficial. Glumind puțin, hai la treabă și Doamne ajută”, a declarat antrenorul campioanei, Vladimir Arnautovic.

Primele patru echipe din fiecare grupă vor avansa în faza a doua a competiției, unde vor ajunge și opt formații clasate pe ultimele două locuri în sezonul regulat al Euroligii. În Top 32 vor fi constituite alte opt grupe de câte patru echipe, primele două formații urmând să obțină biletele pentru optimile de finală ale competiției, fază din care se va juca în sistem eliminatoriu, în dublă manșă.

La fel ca anul trecut, CSU Asesoft va debuta departe de casă, în Rusia, la Volgograd, pe 15 octombrie, într-o partidă împotriva debutantei Krasnîi Oktiabr (Octombrie Roșu, în traducere, n. red.). Etapa secundă va programa, în Sala Sporturilor ”Olimpia”, duelul dintre CSU Asesoft și Lietuvos Rytas, pentru ca, pe 17 decembrie, în cadrul ultimei runde din faza grupelor, echipa antrenată de Vladimir Arnautovic să primească vizita lui Partizan Belgrad.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.