Avem o echipă formidabilă, susțin fetele din naționala României după victoria senzațională cu Spania

confe Simona Halep, dublul Irina Begu/Monica Niculescu, rezerva Alexandra Dulgheru și căpitanul nejucător Alina Tecșor au participat, duminică seara, la o conferință de presă după victoria împotriva Spaniei (3-2) și rezultatul extraordinar obținut în proba de dublu, care a consfințit calificarea în etapa următoare de Fed Cup.

”A fost un meci extraordinar, o emoție mare, mă bucur tare mult că am reușit. Irina m-a speriat un pic spunând că are crampe. Avem o echipă formidabilă, minunată, sunt mândră că fac parte din aceasta echipă. Publicul din Galați a fost extraordinar, fără el nu reușeam”, a declarat Monica Niculescu.

”Întotdeauna este o bucurie imensă să joci pentru țară și ținând cont că am jucat în fața unui public atât de mare este incredibil, nu-ți mai dai seama atunci când ești obosit. Într-adevăr, după primul set am avut crampe, dar nu a contat, pentru că mi-am dorit să aduc cât mai multe puncte pentru țara mea”, a spus Irina Begu, care a câștigat două meciuri cu doar câteva minute de pauză între ele, după ce sâmbătă a plâns la conferința de presă după înfrângerea cu Garbine Muguruza.

Irina Begu a mai promis că de câte ori va juca cu echipa în Fed Cup își va picta unghiile în tricolor.

Căpitanul nejucător Alina Tecșor a precizat că și-ar dori să păstreze actuala formulă de echipă și pentru meciurile următoare.

”Probabil că da, vom păstra actuala formulă. Am fost împreună și a ieșit bine. S-a dovedit încă o dată ce importanță are echipa, mai ales într-o competiție ca Fed Cup. Le mulțumesc fetelor că își demonstrează încă o dată valoarea lor și a echipei noastre pe care am format-o împreună”, a spus Tecșor.

”Sunt foarte bucuroasă și vreau să le felicit pe fete, au luptat incredibil. Ele au câștigat astăzi partida”, a spus și Simona Halep.

Perechea Irina Begu/Monica Niculescu a adus victoria echipei feminine de tenis a României în fața Spaniei, cu scorul de 3-2, duminică, pe Patinoarul ”Dunărea” din Galați, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după 5-7, 6-3, 6-2 cu cuplul Garbine Muguruza/Anabel Medina-Garrigues, în meciul decisiv.

România va juca în luna aprilie în barajul pentru Grupa Mondială, cu una dintre echipele învinse în primul tur al eșalonului de elită al Fed Cup, Polonia, Australia, Italia și probabil Canada (condusă de Cehia după prima zi). Spania va lupta într-un baraj pentru menținerea în Grupa Mondială II.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.