Atletism: Rareș Toader, vicecampion european de juniori la greutate, la CE din Suedia

blank

toader Sportivul român Rareș Andrei Toader a cucerit medalia de argint la aruncarea greutății, joi, în prima zi a Campionatelor Europene pentru juniori ce se desfășoară în orașul suedez Eskilstuna, cu un rezultat de 20,78 m, titlul revenind polonezului Konrad Bukowiecki, cu un nou record al campionatelor – 22,62 m, în timp ce medalia de bronz a fost adjudecată de italianul Sebastiano Bianchetti – 20,71 m (personal best).

Constant peste 20 m, cu 4 aruncări mai bune decât acest prag important, Rareș Bogdan, component al CS Chimia Rm. Vâlcea, și-a dovedit talentul deosebit pe care îl are, după ce anul trecut a irupt în arena internațională, fiind vicecampion olimpic de tineret, la Jocurile Olimpice pentru Tineret, de la Beijing, în timp ce anul acesta are o medalie de bronz la CE de aruncări de iarnă, de la Leiria (Portugalia), unde a aruncat cu greutatea seniorilor, de 6 kg.

Celălalt finalist român al probei, Marius Musteață, a terminat întrecerea pe locul 9, cu 18,30 m.

La 100 m, Ioan Melnicescu a reușit deja o performanță remarcabilă, calificându-se în finala probei-regină a atletismului, 100 m. După ce a prins semifinala, cu un timp excelent, 10″65/100, Melnicescu a alergat în semifinala a doua pentru a ocupa unul dintre primele 3 locuri, care dădeau dreptul din oficiu la finala de vineri, de la ora 18,15. Obiectiv ambițios, reușit, băcăuanul ocupând locul 3, în 10″74/100.

În schimb, calificat în semifinale cu Personal Best (10″65/100), celălalt sprinter român prezent la această probă, Petre Rezmiveș, a ratat ultimul act, fiind doar al 7-lea în semifinala 1, cu 10″92/100.

La aruncarea discului, Lenuța Burueană a ocupat în calificări locul 15, cu un rezultat de 45,15 m, oprindu-se în această fază a competiției.

AGERPRES

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.