Atletism: Nou record mondial la 20 km marș, stabilit de japonezul Yusuke Suzuki

japo Atletul japonez Yusuke Suzuki a stabilit un nou record mondial în proba de 20 km marș, cu timpul de 1h16min.36sec, duminică, în orașul său natal Nomi, cu ocazia Campionatelor Asiei la marș, informează AFP.

Suzuki a îmbunătățit, astfel, cu 26 de secunde performanța stabilită în urmă cu o săptămână de francezul Yohann Diniz (1h17min.02sec.), în cadrul Campionatelor Franței de la Arles.

La doar câteva ore după performanța sportivului nipon, Diniz a fost prezent la rândul său la startul cursei de 20 km de la Lugano (Elveția), însă nu a mai reușit să-și recupereze recordul, fiind cronometrat în 1h17min.22sec.

“Recordul lui Diniz era atât de recent încât nici măcar nu fusese încă ratificat”, a precizat Federația internațională de atletism (IAAF) într-un comunicat.

Aceste recorduri succesive promit un frumos duel între cei doi mărșăluitori, în luna august la Beijing, cu ocazia Campionatelor Mondiale de atletism în aer liber.

Yohann Diniz, care deține de anul trecut recordul lumii la 50 km marș (3h32min.33sec), speră să realizeze “dubla” 20-50 km la Beijing, unde cele două probe sunt programate la un interval de o săptămână, pe 23 și 30 august.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.