Atletism – CE juniori: Florentina Marincu, bronz la triplusalt

marincu Românca Florentina Marincu a câștigat vineri medalia de bronz în proba de triplusalt a Campionatelor Europene de atletism pentru juniori din orașul suedez Eskilstuna, cu un rezultat de 13,08 m, cealaltă sportivă din țara noastră prezentă în finală, Alexandra Mihai, ocupând locul 8, cu 12,77 m.

Primele 2 locuri au fost adjudecate de atletele din Rusia, prima fiind Valentina Kosolapova, cu 13,27 m, urmată de Kristina Malaia — 13,25 m.

Una dintre favoritele probei, Florentina Marincu nu a părut în apele ei, ca și în calificări, nereușind să-și regleze elanul, ceea ce a privat-o de una dintre principalele ei calități, viteza. De altfel, în finală, a prins pragul doar de 3 ori din cele 6 sărituri, celelalte 3 tentative fiind depășite. Oricum, medalia obținută de ea, care se adaugă celei de argint a lui Rareș Toader, la greutate, din prima zi, este un rezultat remarcabil, mai ales că în ultimul an preferința ei s-a îndreptat spre lungime.

Dublă campioană mondială de cadeți, la lungime și triplusalt, anul trecut, la Donețk, dar cu cea mai bună performanță a carierei, încă la început, la 19 ani, în 2015, bronz și record european de junioare la CE indoor pentru seniori de la Praga, la lungime, Florentina Marincu este membră a Centrului Național Sportiv Cetate Deva, unde este antrenată de Nicolae Alexe.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.