Atletism: Alin Alexandru Firfirică, campion european de tineret la aruncarea discului

disc Discobolul român Alin Alexandru Firfirică a cucerit titlul de campion european de tineret, vineri, la CE Under 23 de la Tallinn, cu un rezultat de 60,64 m, după ce s-a instalat în frunte în finală de la prima aruncare.

Medalia de argint a revenit polonezului Wojciech Praczyk, cu 58,96 m, iar bronzul a intrat în posesia croatului Filip Mihaljevic — 58,05 m.

Cel mai tânăr concurent din finală, încă junior, Alin Alexandru Firfirică confirmă pentru prima oară la nivel internațional marele său talent, într-un sport și o probă în care experiența este importantă.

Vâlceanul, legitimat la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, fiul Mariei și al lui Marius Firfirică, sportivi de performanță, la kaiac-canoe, antrenat de Angela Popescu încă de la debut, a intrat decis în finala din capitala Estoniei, instalându-se în frunte de la primul rând de aruncări, cu 59,21 m. După a doua încercare, și-a mărit avansul, cu 60,64 m, rezultat care se va dovedi cel al medaliei de aur. În ultima aruncare a vrut să se autodepășească, deși avea titlul asigurat, obținând 59,43 m, astfel că în dreptul lui figurează 3 cele mai bune performanțe ale finalei.

Prezent anul acesta, în iunie, la campionatele naționale de la Pitești, Alin Alexandru Firfirică a reușit să obțină 2 medalii, de bronz, la greutate și disc, la ultima probă cu cel mai bun rezultat al său, 61,04 m.

În proba feminină de 20 km marș, titlul a fost cucerit de Maria Ponomariova (Rusia), cu un nou record al campionatelor — 1h27’17”. Românca Mihaela Acatrinei a sosit a 15-a, în 1h44’06”.

Vineri, delegația României a mai cucerit o medalie la această competiție, argint la triplusalt feminin, prin Elena Panțuroiu, cu 14,13 m, cel mai bun rezultat al carierei.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.