Apartamentul anului 2013, a festivalului international de arhitectura, design si amenajari interioare – O locuinta din Barcelona

blank

Un apartament din Barcelona, proiectat si amenajat de compania londoneza de arhitectura David Kohn Arhitects, a castigat trofeul “Interiorul anului 2013” la categoria Rezidential a festivalului international de arhitectura, design si amenajari interioare Inside, desfasurat in Singapore, in perioada 2-4 octombrie, noteaza www.casadex.ro

apartament barcelona castigator premiu apartamentul anului 2013La editia din acest an a festivalului au participat peste 2000 de concurenti din 68 de tari, iar castigatorii celor 11 categorii au fost deja anuntati.

Titlul “Interiorul anului 2013” i-a revenit apartamentului Carrer AvinyĆ³ din Barcelona a carui trasatura principala este pardoseala mozaicata realizata din placi triunghiulare de gresie care isi schimba treptat culoarea, de la verde la rosu, dintr-un capat in celalalt al apartamentului.

apartament barcelona pardoseala mozaic triunghiularProprietarii apartamentului castigator, folosit pe post de casa de vacanta, sunt doi frati, nascuti si crescuti in Barcelona, dar care momentan locuiesc in strainatate – unul la Londra si celelalt in Hong Kong. Cei doi frati au achizitionat impreuna apartamentul si au apelat la arhitectii companiei londoneze David Kohn Architects pentru reamenajarea si redecorarea acestuia.

Arhitectii au inceput transformarea apartamentului prin desfiintarea peretilor despartitori, obtinand in final un open space fluid pus in valoare de ferestrele ample, tavanele inalte si, desigur, mozaicul spectaculos.

Pardoseala mozaicata care a si dus la castigarea trofeului de amenajari interioare rezidentiale la festivalul Inside 2013, a fost realizata din 25 de modele de gresie triunghiulara diferit colorate, montate si imbinate astfel incat pardoseala sa-si schimbe treptat culoarea de la verde la rosu. Efectul este spectaculos, castigand simpatia criticilor si a juriului festivalului de design, arhitectura si amenajari interioare Inside.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/10/castigatoarea-titlului-apartamentul-anului-2013-o-locuinta-din-barcelona/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.