Alin Petrache: Sper să câștigăm, îmi doresc Jocurile Olimpice de Tineret la Brașov

pety Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, la Brașov, că există șanse mari ca orașul de sub Tâmpa să găzduiască Jocurilor Olimpice de Tineret din anul 2020.

Petrache s-a întâlnit la Brașov cu primarul George Scripcaru, cu primarii localităților Râșnov și Predeal, Adrian Veștea, respectiv Liviu Cocoș, dar și cu reprezentanții Complexului Cheile Grădiștei, în legătură cu organizarea la Brașov, în anul 2020, a Jocurilor Olimpice de Tineret.

În conferința de presă care a urmat după întâlnire, președintele COSR a precizat că există șanse foarte mari pentru organizarea acestor Jocuri Olimpice și își dorește foarte mult ca România și Brașovul să câștige organizarea acestei mari competiții.

“Avem șanse foarte mari, de aceea ne-am întâlnit miercuri la Brașov. Am avut o discuție în ceea ce înseamnă Comitetul de Candidatură pentru Brașov 2020. Am discutat ultimii pași pe care îi vom face având în vedere că în ziua de 11 martie vom avea o videoconferință cu Comitetul de candidatură, cu Comitetul Internațional Olimpic, iar eu cred că lucrurile merg pe un făgaș bun.

Sper să câștigăm și îmi doresc să câștigăm această competiție în care candidăm alături de orașul Lausanne. În luna iunie, la Kuala Lumpur, va fi anunțat orașul câștigător pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret. Atuurile noastre sunt, în primul rând, spațiul destul de strâns unde putem să desfășurăm toate competițiile, partea de cazare, partea de masă sunt foarte bune în România comparând cu orașul Lausanne, care vine cu cămine studențești pentru cazare, iar noi cu hoteluri de patru și cinci stele, cu o masă foarte bună la prețuri atractive”, a precizat Alin Petrache.

Sursa citată a spus că a fost o ședință tehnică unde s-a constatat că nu există întârzieri de niciun fel în pregătirea dosarului pentru candidatură pentru Brașov, devenit un oraș foarte cunoscut pentru oficialii străini în urma organizării în anul 2013 a Festivalului Olimpic European de Tineret (FOTE). Au fost trimise mai multe documente la Comitetul Internațional Olimpic, iar acum se pregătește videoconferința care va avea loc pe 11 martie, în care va exista un contact direct cu cei care validează dosarele de candidatură pentru Brașov și Lausanne.

“Din punct de vedere organizatoric, Brașovul merită și poate să facă acest lucru. Oficialii internaționali au declarat după FOTE că a fost cea mai frumoasă și cea mai prolifică ediție de iarnă organizată vreodată într-o țară. Tocmai acest lucru ne-a dat imboldul și credința că putem și avem puterea să organizăm și competiția din anul 2020″, consideră președintele COSR”.

Referitor la infrastructura sportivă pentru competiții, președintele COSR a afirmat că din acest punct de vedere stăm foarte bine. Satul Olimpic va fi în Poiana Brașov, totul este foarte compact din punct de vedere al desfășurării competițiilor, iar sportivii nu trebuie să se deplaseze pe distanțe foarte lungi până la locul competițiilor. Arealul este foarte bun în competiția cu orașul elvețian, pentru că toate bazele sportive, locurile de cazare, satul olimpic sunt într-un spațiu destul de compact, în primul rând din punct de vedere al siguranței celor câtorva mii de sportivi și a altor sute de oficiali și arbitri.

Primarul George Scripcaru a afirmat că trebuie convinși pe cei care hotărăsc această candidatură că Brașovul, Predealul, Râșnovul și Cheile Grădiștei pot organiza această competiție olimpică de tineret în condiții foarte bune și în deplină siguranță din punct de vedere al sportivilor, al cazării, mesei, timpului liber, care trebuie pregătite de organizatori, pentru că acestea sunt cele mai importante lucruri.

“Avem argumente, răspundem criteriilor care sunt necesare, sunt detalii pe care trebuie să le punem la punct în perioada următoare, să le clarificăm și să ajungem în luna iunie la Kuala Lumpur, să fim declarați câștigători. Infrastructura pe care o avem trebuie completată cu alte 2-3 baze sportive și, în condițiile în care vom fi declarați câștigători, le vom implementa”, a explicat edilul.

El a adăugat că ar mai fi vorba de o pistă de bob, probabil de mono bob sau bob-două persoane, un teren pentru curling și un patinoar pentru pregătirea sportivilor. Cel mai probabil patinoarul din Poiana Brașov, construit pentru FOTE 2013, va fi modernizat. Celelalte competiții se vor desfășura pe bazele sportive de la Predeal, Râșnov și Cheile Grădiștei, acolo unde s-au desfășurat competițiile în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), fără niciun fel de probleme.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.