8 lucruri cu risc din casa ta. Ai grija!

Acasa este locul in care ne simtim cu totii in siguranta si la adapost de orice pericol.

Putini stiu insa ca in casele fiecaruia dintre noi exista o sumedenie de lucruri cu potential letal, care ne pun vietile in primejdie.

Multe statistici arata ca accidentele casnice ocupa primul loc in topul accidentelor, abia apoi urmand accidentele rutiere si de alt tip. Si, din pacate, majoritatea victimelor sunt copii si batrani. In tari precum SUA exista statistici care atesta ca principala cauza de deces a copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani o constituie anume accidentele casnice. Pentru ca e vacanta si multi dintre copii raman acasa, nesupravegheati, in intervalul in care parintii sunt la munca, e bine sa stim ce „dusmani” se ascund in locuintele noastre, cum ne putem pune la adapost de ei si cum ne putem proteja copiii si intreaga familie. Asadar, afla 8 dintre obiectele si substantele cu risc mortal pe care e posibil sa le ai deja in casa ta:

 

  1. Semineul si soba

Primele pe lista de astazi sunt semineele si sobele folosite pentru incalzirea locuintelor. Pe langa incendiile care pot fi provocate de manevrarea neatenta a combustibilului utilizat, exista riscul intoxicarii cu dioxid de carbon. Expunerea indelungata la dioxid de carbon duce intai la aparitia durerilor de cap si ametelilor, iar apoi la pierderea cunostintei. Daca nu se intervine in timp util, deznodamantul este fatal. Poti preveni producerea unui astfel de accident domestic prin curatarea periodica si regulata a cosului de fum.

 

  1. Prelungitoarele

Un alt obiect intalnit in orice casa datorita utilitatii sale este prelungitorul. Desi aparent inofensive, prelungitoarele sunt motivul producerii a nu mai putin de 3300 de incendii anual in casele din SUA, unde au fost realizate statistici cu privire la siguranta domestica. Conform acelorasi statistici, in aceste incendii mor, anual, aproximativ 50 persoane si nu mai putin de 270 sufera arsuri grave. Si daca aceasta informatie nu te-a convins deja sa nu lasi prelungitoarele la indemana copiilor, afla ca in fiecare an alte 4000 persoane ajung in sectiile de urgenta ale spitalelor din Statele Unite ca urmare a accidentelor la baza carora stau, culmea, tot banalele prelungitoare. Jumatate din aceste traume inregistrate anual prezinta, contuzii, fracturi, intinderi si rani deschise.

 

  1. Uscatorul de rufe

Desi nu sunt inca folosite pe scara larga in tara noastra, intrand pe piata relativ recent, uscatoarele de rufe sunt o alta cauza a producerii de incendii. Nu mai putin de 15000 anual numai in SUA. Motivul, conform statisticilor, este blocarea…

Citeste mai mult la:

http://www.casadex.ro/2017/07/8-lucruri-cu-risc-mortal-din-casa-ta-ai-grija/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.