Cum sa fac sa obtin maximum de confort cu minimum de efort in baia mea mica? Daca iti suna cunoscut aceasta intrebare, probabil ca si tu te numeri printre posesorii unui grup sanitar cu suprafata redusa, care pare fi extrem de greu de amenajat.
Cea mai importanta etapa in amenajarea unei bai mici este configurarea eficienta a celor cateva obiecte sanitare indispensabile si dotarea micului spatiu cu mici piese de mobilier si accesorii utile in depozitarea si organizarea produselor de igiena. Despre toate acestea vom vorbi in articolul de astazi, structurand informatiile in 5 solutii practice, bune de pus in practica la renovarea si reamenajarea unei bai de mici dimensiuni. Iata-le:
Inainte de toate, ar trebui stabilita paleta cromatica a viitorului decor. Pentru crearea iluziei vizuale de spatiu marit ar trebui sa eviti cu orice pret finisajele in nuante inchise si sa te orientezi spre cele cat mai deschise. Dintre toate optiunile posibile, gresia si faianta albe, cu finisaj lucios, sunt poate cele mai recomandate in amenajarea unei bai mici. Iar daca te gandesti ca folosindu-le te vei alege cu o baie care sa-ti aminteasca de grupurile sanitare din spitale, aminteste-ti ca exista o multime de accesorii colorate de care te poti ajuta pentru a schimba atmosfera din interiorul acestei incaperi. In locul faiantei obisnuite poti alege placarea peretilor cu panouri din sticla, cu mozaic sau cu lambriu din plastic alb, fiecare dintre finisajele amintite contribuind la compunerea unui anumit stil de amenajare.
Daca baia ta este mica, ar trebui sa faci uitata orice idee legata de achizitionarea unei cazi mari de tip jacuzzi, in cazul in care nu vrei ca aceasta sa fie si singurul obiect sanitar al acestei incaperi. In schimb, orienteaza-te spre modele mici, ergonomice, care ocupa cat mai putin spatiu. Astfel ca, in locul unei cazi obisnuite, poti cumpara…
Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2015/09/5-solutii-pentru-amenajarea-si-organizarea-bailor-mici/