20/20: Prima piesa romaneasca din cadrul LONDON INTERNATIONAL FESTIVAL OF THEATRE

20 pe 20

Piesa vorbeste despre multiculturalism si conflictele din interiorul comunitatilor mixte pornind de la confruntarile interetnice care s-au petrecut la Targu-Mures, in martie 1990. Titlul este o trimitere istorica – s-au scurs douazeci de ani de la confruntarile romano-maghiare –, dar si oftalmologica –  in termeni medicali, „20/20“ defineste o acuitate maxima a vederii.

 

“Spectacolul Gianinei Carbunariu e teatraliceste excelent. Actorii sunt remarcabili prin versatilitate si maturitatea jocului, structura caleidoscopica a piesei, pe care Carbunariu o experimenteaza pentru prima data, e perfect pusa in valoare. “ Iulia Popovici – Scena.ro

“Gianina Carbunariu ajunge prin umanitatea si autenticul piesei la inima oricarui spectator. 20/20 are sansa de universalitate, conflictele interetnice fiind la ordinea zilei in lumea contemporana, iar escaladarea lor un pericol permanent.”, Cristina Modreanu – ArtAct Magazine

„20/20“ este prezentat la Londra in cadrul Festivalului LIFT 2012 impreuna cu Institutul Cultural Roman si beneficiaza de sprijinul Centrului Cultural Maghiar. Productie a Yorick Studio (Targu-Mures) si dramAcum (Bucuresti), spectacolul se joaca in romana, ungara, franceza si engleza cu supratitrare in limba engleza. Regia si scenariul sunt semnate de Gianina Carbunariu. Din distributie fac parte: Sebestyén Aba, Bányai Kelemen Barna, Paula Gherghe, Madalina Ghitescu, Radu Gabriel Iacoban, Berekméri Katalin, Tompa Klára, András Korpos, Rolando Matsangos, Cristina Toma. Spectacolul se joaca pe 4, 5 si 6 iulie 2012, ora 19.30, la The Platform Theatre, Granary Building London. 

Programul romanesc in cadrul Olimpiadei Culturale de la Londra este realizat si coordonat de Institutul Cultural Roman prin ICR Londra, fiind constituit atat din proiecte elaborate de echipa ICR/ICR Londra, cat si din proiecte avansate de operatori culturali independenti, persoane sau organizatii, selectate pe baza competitiva, printr-un concurs de idei lansat in aprilie 2011.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.