10 trucuri care iti scad factura de incalzire a casei pe timp de iarna

Cu cat mai aprig este gerul din lunile de iarna, cu atat mai mai mari sunt valorile facturilor de intretinere.

 

termostat ambiental programabilCele mai afectate sunt persoanele cu venituri modeste, nevoite sa caute solutii ieftine de incalzire a casei in sezonul rece, pentru un plus de economie.

Iata 10 trucuri care te vor ajuta sa mentii facturile de intretinere in limite rezonabile pe timpul iernii, oferindu-ti totodata confortul termic necesar.

1. Opreste caldura atunci cand esti plecat de acasa

Profita de robinetii termostatati montati pe calorifere si seteaza-i la temperatura minima inainte sa pleci spre serviciu, iar copiii spre scoala. Acest truc este eficient mai ales in cazul persoanelor care locuiesc in apartamente de bloc, la etaje intermediare, unde peretii, pardoseala si tavanul se incalzesc si prin transfer termic de la vecinii din imediata apropiere. Pont: nu uita sa lasi ferestrele inchise, daca nu vrei sa-ti gasesti casa inghetata la intoarcere.

2. Investeste intr-un termostat ambiental programabil

Daca n-ai facut-o deja, acum e momentul s-o faci. Termostatele programabile care comanda centrala termica instalata in casa ta iti vor usura viata. Acestea pot fi setate sa modifice temperatura ambientala in functie de momentul zilei si de programul tau si al familiei tale.
Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/11/10-trucuri-care-iti-scad-factura-de-incalzire-a-casei-pe-timp-de-iarna/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.