10 sfaturi de la specialistii in peisagistica pentru gradina de flori din balcon – foto –

blank

Ii invidiezi pe cei care locuiesc la casa si pot sa-si amenajeze o gradina cu flori in care se pot relaxa dupa zilele petrecute la munca?

decor balcon flori si arbusti decorativiNu este cazul. Poti avea si tu propria oaza de verdeata, chiar daca locuiesti la bloc si nu ai decat un balcon, oricat de mic.

Urmeaza cele 10 sfaturi ale specialistilor in peisagistica si gradinarit si te vei bucura de o mini gradina infloritoare pana toamna tarziu:

1. Goleste balconul de obiectele pe care nu le folosesti niciodata si care nu fac decat sa ocupe spatiu si sa adune praf, si stivuieste lucrurile de care ai nevoie si vrei sa le pastrezi intr-un dulapior, intr-o lada sau niste cosuri de rachita.

amenajare gradina balcon2. Daca ai un balcon solid si bine izolat, poti sa iei in calcul amenajarea unei mini gradini japoneze intr-unul dintre colturi. Asta presupune constructia unor mici jardiniere din caramida de forma patrata sau dreptunghiulara, in care vei planta arbusti exotici ornamentali de mici dimensiuni. Presara in jurul jardinierelor cate un strat de pietris, intercalat cu mici portiuni din lemn. Daca ai spatiu, poti completa decorul cu o mica fantana.

3. Sadeste flori si plante potrivite pozitiei balconului. Daca ai un balcon umbros, alege Sporul casei (Impatiens), Lobelia, Urzica ornamentala (Perilla), Cercelusii (Fuchsia) etc. Iar daca balconul tau este scaldat de razele soarelui aproape intreaga zi, alege…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/03/gradina-de-flori-din-balcon-10-sfaturi-de-la-specialistii-in-peisagistica/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.