10 reguli de baza pentru amenajarea garsonierelor si apartamentelor mici

O mare parte dintre romani intampina probleme in amenajarea interiorului din cauza spatiului redus al garsonierelor si apartamentelor de mici dimensiuni in care locuiesc.

 

idee amenajare open space garsoniera mica modernaImpartirea corecta si ergonomica a spatiului, alegerea pieselor de mobilier potrivite si imbinarea ingenioasa a finisajelor pot transforma radical o locuinta, marind-o vizual.

Oricat de mica ar fi, o locuinta trebuie sa contina o baie, o bucatarie cu loc de luat masa, o zona de zi si cel putin un spatiu de dormit. Iata cateva idei practice si utile cu ajutorul carora iti vei putea amenaja garsoniera sau apartamentul minuscul, astfel incat sa ofere tot confortul necesar, avand totodata si un aspect demn de paginile revistelor de specialitate.

amenajare apartament mic open space pardoseli albe stil scandinav1. Daca structura interioara a apartamentului tau permite demolarea peretilor despartitori intre bucatarie si sufragerie (dupa obtinerea autorizatiilor necesare, desigur), poti recurge la imbinarea celor doua spatii. In acest fel, in loc de doua incaperi mici, vei obtine nu doar un open space, impartit pe zone de activitate, ci si o libertate mai mare miscare.

2. Separa zonele de activitate din aria comuna prin folosirea diferitor tipuri de finisaje. De exemplu, intr-un open space poti placa pardoseala din zona livingului cu dusumea, iar pe cea din zona bucatariei cu gresie, delimitand discret si eficient cele doua spatii de activitate.

3. Nu-ti surade ideea de a avea bucataria si sufrageria intr-un spatiu comun, de teama mirosului de mancare? Poti separa bucataria prin constructia unui perete de sticla care va permite luminii sa circule nestingherita, pastrand vizual senzatia de spatiu amplu, comun, in timp ce mirosul de mancare va ramane doar in perimetrul bucatariei.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/11/10-reguli-de-baza-pentru-amenajarea-garsonierelor-si-apartamentelor-mici/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.