10 alimente care previn si diminueaza efectele cancerului la san

Conform statisticilor, anual, mii de romance sunt diagnosticate cu cancer la san, iar 90% dintre acestea depisteaza boala in stadii avansate, fapt ce le scade dramatic speranta de viata.

ciocolata neagraLa nivel mondial cancerul mamar se numara printre principalele cauze de deces in randul femeilor, indiferent de statut social sau nivel de trai. Si pentru ca octombrie este Luna Internationala a Constientizarii Cancerului la San in intreaga lume se organizeaza diverse campanii pentru sustinerea persoanelor diagnosticate cu cancer mamar, dar si pentru cresterea gradului de constientizare a acestei maladii necrutatoare.

Depistat in statiu incipient, cancerul de san este tratabil. Un regim de viata sanatos si o dieta alimentara bogata in vitamine, minerale si antioxidanti pot diminua efectele cancerului mamar si chiar preveni aparitia lui.

Casadex.ro iti prezinta o lista cu 10 alimente miraculoase, la indemana oricui, recomandate de supravietuitoarele in lupta cu cancerul la san:

1. Tonul, pestele bogat in Omega-3, este unul dintre alimentele recomandate in dieta persoanele bolnave de cancer mamar, cancer digestiv si cancer ovarian. Studiile efectuate au demonstrat ca acizii Omega-3 distrug celulele canceroase, iar consumul regulat de peste bogat in Omega-3 (1-3 ori pe saptamana) scade cu pana la 14% riscul aparitiei cancerului mamar.

2. Ananasul contine o enzima extrem de puternica, numita Bromelina, ce trateaza guta si artrita, grabeste procesul digestiv, fiind totodata un excelent antiinflamator. In urma unor studii recente s-a descoperit ca Bromelina previne aparitia cancerului. Mai mult de atat, aceeasi enzima micsoreaza tumorile deja existente, dizolvandu-le.

3. Cunoscut pentru efectele sale miraculoase in prevenirea si tratarea multor boli, usturoiul este si un excelent inhibitor al diverselor tipuri de cancer, printre care cancerul mamar, stomacal, esofagial, cel de ficat sau cel de prostata, datorita Allicinei din compozitia sa care incetineste cresterea si dezvoltarea celulelor canceroase. Pentru a beneficia de efectele miraculoase ale Allicinei usturoiul trebuie consumat in stare cruda.

4. Un alt aliment anticancerigen este uleiul din seminte de struguri. Acesta contine o serie de antioxidanti despre care se crede ca reduc riscul aparitiei celulelor canceroase, fiind recomandat in regimul persoanelor predispuse la imbolnavirea cu cancer mamar, stomacal, de prostata sau de colon. De asemenea, semintele de struguri protejeaza ficatul afectat de chimioterapie.

5. Nucsoara, un condiment de origine indoneziana, folosit de obicei in prepararea deserturilor, este folosit adesea in diverse tratamente traditionale, fiind bogat in antioxidanti, acizi si fitochimicale care sunt aliati puternici in lupta impotriva cancerului mamar si nu numai.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/10/10-alimente-care-previn-si-diminueaza-efectele-cancerului-de-san/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.