A zecea ediţie a Feeric Fashion Week a ajuns la final

Cea de-a zecea ediţie a Feeric Fashion Week, cel mai mare eveniment de modă din Europa de Est, a ajuns la final. Timp de şase zile, peste 30 de designeri din ţară şi străinătate şi-au prezentat cele mai noi colecţii, care au surprins prin diversitate şi originalitate, în cele mai spectaculoase locaţii din judeţul Sibiu şi nu numai.

Gala Feeric, programată iniţial în Piaţa Mică şi mutată, din cauza vremii neprietenoase, la Redal Expo, a cuprins şase prezentări de modă.*

 

Adriana Goilav a deschis ultima zi a Feeric Fashion Week la Depoul CFR. Prezentată într-un ambient total diferit, colecţia “transMORPHer” a designerului român a fost pusă în valoare de încălţămintea ECCO şi a prezentat un drum al liniilor ascendente, dar şi descendente, al urcărilor, dar şi al coborârilor, a ceea ce vedem şi nu vedem. Accesoriile au fost semnate de Woven Atelier.

Ţinutele în tonuri vii au colorat, de la ora 17, pădurea de la ieşirea din Sibiu, spre Răşinari, unde modelele au putut fi admirate purtând colecţia semnată de Sarah Jessy Jones, la care spectatorii au ajuns cu tramvaiul.

Gala Feeric, unul dintre ele mai aşteptate evenimente din agenda celui mai important festival de modă din Europa de Est ce se desfăşoară în Sibiu, a fost mutată, din Piaţa Mică, la Redal Expo, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Gazdele evenimentului au fost Cosmina Păsărin şi Derek Warburton, ambasadorul internațional al celei de-a zecea ediţii a Feeric Fashion Week, prezent pentru prima oară în România. Derek Warburton este proprietarul și directorul de creație al revistei Lapalme Magazine, distribuită pe ambele coaste ale Americii, în special în New York și Los Angeles. De asemenea, a colaborat cu diferite vedete internaţionale, precum cântăreaţa Beyoncé

Ultima seară pe Feeric Venue a găzduit şase colecţii ale designerilor români şi străini. Ivan Sighinolfi a prezentat o colecţie dedicată feminităţii şi atenţiei detaliilor, care fac diferenţa. “Liniile armonice”, aşa cum este titlul colecţiei, au pus în evidenţă siluetele modelelor, prin jocurile de contraste şi ţesăturile preţioase ale rochiilor.

Din dragoste pentru detaliile preţioase şi datorită dorinţei de a transforma poveştile în realitate, s-a născut “Bliss”, o colecţie inspirată şi dedicată tuturor femeilor romantice şi curajoase. Prezentarea de modă a Aidei Lorena s-a bucurat de muzică live. “Miresele moderne se regăsesc în colecţia amplă de materiale preţioase, croieli inteligente şi aplicaţii strălucitoare, toate gândite pentru a le face ziua nunţii un vis împlinit”, spune Aida Lorena. Colecţia “Bliss” a cuprins detalii realizate manual şi rochii ce au făcut parte din stilul boho, cosmopolit sau clasicul prinţesă.

Andreea Ciungan a prezentat, apoi, “Reborn”, o colecţie inspirată de fuziunea dintre stilul masculin şi cel feminin, contopirea acestora şi redarea unui stil actual. “Colecţia de modă reprezintă o combinaţie dintre minimalismul prezent în moda ultimilor decenii, diverse teme contemporane experimentate în special de creatorii japonezi, în contrast cu veşmintele senzuale de tip occidental”, spune Andreea Ciungan.

Povestea Feeric a continuat cu rochiile L’Atelier Ioana Călin. Colecţia a cuprins tonuri nude, alb şi ivory, iar materialele folosite au fost taftaua cu fir de mătase, tulle-ul, cristalele Swarovski, perlele din sticlă şi broderiile cusute de mână. “Love Story este colecţia care adună zece poveşti de iubire. Inspiraţia pentru această colecţie vine din iubirea pe care şi-o poartă două persoane şi dorinţa lor de a-şi uni destinele”, spune designerul.

Diana Caramaci a dorit să îşi pună amprenta în universal modei prin colecţia “Metallic Renaissance”, o colecţie prin care a vrut să readucă, pe Feeric Venue, epoca Renaşterii în actualitate, fiind creată din materiale cu structuri metalice. “Prin această colecţie, am dorit să urmez linia arhitecturală din acea perioadă şi să adaptez rochia modelelor pe linia actuală, păstrând, însă, detaliile renascentiste”, spune tânărul designer.

Ultima prezentare de modă din agenda Feeric Fashion Week 2017 i-a aparţinut Lunei Morgaciova, care a adus “Collageatrois avec maman”. “Colecţia este un jurnal ce cuprinde ceea ce se întâmplă în mintea unui personaj feminin cu personalităţi multiple şi puternice, în egală măsură. Reprezintă un colaj de stări emoţionale. Asocierea de elemente de artă purtabilă, prin picturile transpuse în textile, elemente de bijuterie şi un mesaj vizual puternic, desenează un tablou de realităţi colajate, împletite într-o dezordine ordonată. Este un manifest al libertăţii de exprimare şi de simţăminte”, îşi descrie colecţia Luna Morgaciova.

Din 2008 şi până în prezent, Feeric Fashion Week a reuşit să surprindă prin diversitate şi originalitate, creativitatea colecţiilor şi apariţiile în presa internaţională de specialitate. 2015 a reprezentat un an important în istoria Feeric Fashion Week, deoarece festivalul a fost pus în calendarul oficial al celor mai importante săptămâni ale modei din întreaga lume.

Echipa FFW 2017 numără peste 150 de membri din România, Franţa, Italia şi Argentina.

“A fost o ediţie minunată şi mă bucur că am trăit-o împreună! An de an, încercăm să ne întrecem limitele şi să ne punem în valoare designerii înscrişi, în diferite locaţii spectaculoase. Am lansat şi un concept: Feeric Family. Noi suntem o familie. La final de septembrie, vom pleca la săptămânile modei din lume, tocmai pentru a aduce în Sibiu, la Feeric Fashion Week, oameni importanţi. Aşa am ajuns la cea de-a zecea ediţie. Ne vedem la anul!” , a spus Mitichi, iniţiatorul şi preşedintele Feeric Fashion Week.

 

Feeric Fashion Week este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.