We should dance together again

Mai adăugăm un an. Azi, pe 10 septembrie, celebrăm 23 de ani de la primele oscilaţii emise de Radio DEEA în FM. Un 23 complicat din toate punctele de vedere.
Un an dificil pentru DJii aruncaţi de restricţiile pandemiei într-un şomaj tehnic inexistent din punct de vedere financiar, un an în care noile legi europene în privinţa copyright-ului îi împiedica să obţină venituri online folosindu-şi aptitudinile şi un an în care Facebook a decis că DJii nu mai au voie să se promoveze livrând publicului live-uri care includ “music listening experience”. Un an groaznic pentru inginerii de sunet, pentru Horeca și toată industria spectacolului.

Un an oarecum bun pentru scenă, care iese îmbogăţită din această perioadă neagră de o mulţime de producţii foarte bune lansate de o parte dintre producătorii care performau ca DJ şi care au găsit acum un răgaz pentru studio.

Un an resimţit şi de consumatorii de muzică electronică: cluburi şi terase închise, festivaluri amânate. Un an fără SW, Waha, 3SO, EC, Untold, Afterhills, Neversea…, dar cu trăiri intense pe plajele Mării Negre, cu mici evadări PeCoclauri, Koviltir, Playa9 şi cu multe evenimente cu circuit închis.
Pandemia pare că ne-a reașezat planurile şi ne-a blocat vieţile. Vieţi cu entuziasm, pline trăiri ireale în weekend şi cu borderline la mijlocul săptămânii, care fără muzică îşi pierd acum o parte din sens.
Am încercat să ne păstrăm nealterate optimismul și pasiunea, iar acum lucrurile par să se întoarcă încet la normal.

Pe 14 septembrie DJii de la Radio DEEA se întorc în studio după o lungă absenţă…coz party-goers need to dance!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.