Vineri, 5 iunie 2015 in cadrul emisiunii Cinema Deea discutam despre hartuirea stradala in zilele noastre.
Cele doua invitate Lavinia si Simona, vor raspunde intrabarilor voastre referitor noului proiect : Hărțuirea stradală fiind o formă de violență sexuală în spațiile publice , folosita si in mai toate filmele de actiune .
Lavinia Dieac și Simona Chirciu, liderii mișcării Hollaback! România.
Violența sexuală este o problemă ce ne implică pe toți fie ca potențiale ținte, fie ca martori tăcuți ori ca potențiali agresori. Violența sexuală nu ține cont de etnie, religie ori venituri, insă ține cont de gen, afectând disproporționat fetele și femeile. Un prim pas pentru a stopa fenomenul este să spargem tabu-urile din jurul violenței sexuale, să vorbim despre ceea ce ni se întamplă fară rușine sau culpabilitate. Rușinea și vina sunt ale agresorului.
Hollaback! desfășoară acțiuni publice de conștientizare a efectelor hărțuirii femeilor în spațiile publice și colectează date pentru a le prezenta societății cu scopul de a determina cetățenii să ia atitudine față de hărțuirea stradală.
Misiunea vizează inițierea unor discuții publice despre hărțuirea stradală, și dezvoltarea unor strategii pentru a asigura accesul egal al tuturor, în special al femeilor, în spațiile publice.
Mai multe detalii in legatura cu acest subiect, vineri ora 9 in cadrul emisiunii Cinema Deea cu Nechifor Petrut .
Al femeilor in raport cu barbatii, carora femeile si alte grupuri vulnerabile din societate nu le pun prea mari porbleme in privinta accesului lor la spatiul public. Si “in special al femeilor” pentru ca ele sunt cele mai afectate de hartuirea stradala bazata pe gen. Got it?
…accesul egal al tuturor, în special al femeilor
You keep using that word…