Vanzarile de muzica au scazut in 2010 cu 9 %

Down graphic

In ceea ce priveste vanzarile din mediul digital, aici s-au inregistrat cresteri de 6 la suta fata de 2009, acum industria digitala insemnand 29% din totalul vanzarilor de muzica. In lume exista, la aceasta data, peste 400 de magazine digitale legale, care ofera spre vanzare piese cu licenta.
 
Frances Moore, directorul executiv al IFPI a declarat: “Acest raport ne arata faptul ca in acest moment piata este intr-o permanenta schimbare. Lupta impotriva pirateriei este departe de a se fi terminat, dar exista sperante. Continuam sa inchidem diverse platforme ilegale si continuam lupta impotriva lor, fie ca vorbim de LimeWire sau de Pirate Bay”.
 
Cea mai dramatica scadere s-a inregistrat in Spania, aici vanzarile au scazut cu 50 la sute in perioada 2005 – 2010, dar o victorie impotriva piratilor a fost obtinuta in Suedia, unde au fost stopate 52% din numarul celor care piratau.

“Credem ca anul 2011 va fi un an in care guvernele din diferite tari ale lumii vor pregati pachete legislative care sa combata pirateria si in felul acesta sa fie respectata proprietatea intelectuala”, a concluzionat Moore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.