Săptămâna trecută ne-am bucurat să facem parte dintr-un festival bucureștean aflat la prima (și sperăm ca nu ultima) ediție – TimeShift 2017. Preț de 4 zile: 20-23 iulie, în capitală au răsunat acordurile muzicii trance, indie-rock, electronice, alternative și techno într-un loop continuu ce a dărâmat barierele de spațiu și timp.
La finalul festivalului, ne-am trezit din beția muzicală, uitând parcă în ce zi ne aflăm, dar cu un plus de energie pe care cu greu l-am putea descrie în cuvinte. Cei peste 100 de artiști care au urcat pe scenele TimeShift ne-au dus departe de cotidian, de normalitate și balanitatea zilelor de vară petrecute în oraș sau de problemele curente, transformând cele 4 zile de festival într-un soi de viață alternativă, de identitate provizorie cu care am rezonat de la începutul fiecarei zile, până la răsărit.
Ziua 1
Prima zi de festival a adus pe MainStage-ul TimeShift un nume de legendă pentru muzică – Faitheless (DJ set) sau mai bine spus, britanica Sister Bliss pe care am avut deosebita plăcere și privilegiul de a o cunoște si de a îi fura un scurt interviu. Watch this space!
Cuvintele nu fac cinste show-ului pe care Sister Bliss l-a creat pe scena TimeShift preț de 2 ore, artista readucând beat-ul atât de bine cunoscut al anilor ’90 în compoziții autentice, atent adaptate vremurilor de astăzi. A fost o adevărata feerie pentru urechilor oricărui cunoscător și iubitor de muzică și o călătorie în timp, ce cu greu poate fi expusă în cuvinte.
Artista a fost urmată de DJ Snake, venit pentru prima oară la București și de altfel în România, dar care după reacția pe care a avut-o de-a lungul setului, cu siguranță va mai reveni cu plăcere, MainStage-ul fiind închis de Ummet Ozcan.
Dimineața ne-a surprins la scena Kristal unde Loco Dice și Mahony au pus punct primei zile de festival.
Ziua 2
Ziua secundă a adus cu ea un vibe ceva mai diferit pe MainStage, unde White Lies au executat un LIVE făr’ de cusur în fața unui public prea puțin numeros, însă bucuros până în măduva oaselor de show-ul băieților.
Pașii ne-au purtat spre scena TND unde Ruben de Ronde, venit direct din studiourile “Arminene”, deschidea seria artiștilor de trance ce ne promiteau să prindem răsăritul împreună. Și chiar asa a fost.
După acordurile marca Armada, germanii de la Cosmic Gate (tocmai veniți de la Tomorrowland) au umplut scena cu sound-ul lor specific, cu piese clasice dar și ceva release-uri recente de pe Materia. Chapter Two.
Au urmat John O’Callagham, Ben Nicky și Bogdan Vix – toți trei antrenându-ne pentru încă două zile de muzică și frumos, alături de un public care deja devenise familie.
Nu am putut însă să nu dăm o fugă și la scena Kristal, unde Oribital și Rudimental au spart tiparele cu un spectacol absolut fabulos.
Ziua 3
Iată că a venit și ziua în care am fost invitați să fim martorii unui artist de marcă al muzicii internaționale, cel care de altfel a ținut capul de afiș al festivalului, francezul David Guetta.
Beneficiind de un warm-up act semnat de Robin Schulz, Guetta a adus pe MainStage piese clasice și remix-uri cel puțin surprinzătoare, publicul (probabil actul ce s-a bucurat de cel mai numeros auditoriu) devorând fiecare minut petrecut alături de artist.
Ca și în seara precedentă, ne-am mutat pe scena TND, unde Markus Schulz, Giuseppe Ottaviani și Standerwick promiteau (și au reușit) șă dansăm din nou, până în zori.
Ziua 4
Mult așteptata zi de duminică a adus cu ea două legende mondiale ale muzicii – ATB și Above & Beyond. Ambii au ținut publicul aflat la MainStage în priză timp de aproape patru ore, interval pe care l-am savurat intens.
Finalul i-a aparținut lui Gareth Emery, în timp ce pe scena Kristal Chicane trăgea cortina undeva dimineața după orele 5 trecute fix.
A trecut o săptămână deja de la ultima zi de TimeShift, dar gândul ne-a rămas încă la cele 4 nopți și dimineți petrecute alături de artiști de top și oameni faini.
Here’s for the next edition!