Succesul unei interventii de implant mamar – perioada de recuperare

implant mamar

implant mamarConform unui studiu efectuat de Societatea Internationala a Chirurgilor Plasticieni, interventia de implant mamar a devenit cea mai solicitata procedura in anul 2012, devansand considerabil numarul operatiilor de liposuctie. 

Femeile din Romania apeleaza tot mai des la acest tip de interventie, mai ales din dorinta de a arata mai bine, dar si din necesitate. Indiferent de motiv, perioada postoperatorie este cea care ridica cele mai multe semne de intrebare pentru persoanele care recurg la implantul mamar.
Succesul unei astfel de interventii depinde atat de indemanarea chirurgului plastician, cat si de respectarea indicatiilor postoperatorii.

Vindecarea este un proces gradual care poate dura pana la maxim 1 an, in functie de organism si de complexitatea interventiei. Este recomandata reducerea activitatii fizice solicitante, evitarea expunerii la soare in urmatoarele 6 luni postoperatorii, precum si purtarea unei bustiere elastice pentru o perioada de cca. 2 luni”, a declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale, Clinica Dr. Cristian Nitescu.

Persoana care a fost supusa unei interventii de implant mamar nu va depune eforturi considerabile pentru a-si relua activitatile sociale. Operatia nu necesita spitalizare, externarea fiind posibila la 12 ore dupa efectuarea procedurii. In urmatoarele zile sunt acceptate miscari usoare de brate, plimbari scurte iar dupa o saptamana se poate relua activitatea la locul de munca.

Este totusi posibil sa apara si complicatii in perioada de recuperare, cum ar fi cele alergice, aparitia hemoragiei, hematomul sau infectia. Un risc tardiv il reprezinta si contractia capsulara care poate genera durere si disconfort.
Majoritatea interventiilor nu prezinta complicatii in perioada recuperatorie, insa riscurile exista. Acestea pot fi solutionate daca sunt aduse la cunostinta chirurgului estetician. Tocmai din acest motiv sunt recomandate vizitele periodice la cabinet. La o saptamana, la o luna, la trei luni. Persoanele care au suferit o interventie de implant mamar se confrunta, cel mai adesea, cu inflamatii si senzatie de durere. Acest aspect este insa remediat prin administrarea analgezicelor. De asemenea, pot aparea modificari ale sensibilitatii areolei si mamelonului, care dispar insa, in cele mai multe cazuri, dupa cateva saptamani”, a mai declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale, Clinica Dr. Cristian Nitescu.

O alta preocupare pentru persoanele care apeleaza la o interventie de implant mamar este legata de aspectul fizic, si anume cicatricile. Acestea se atenueaza in 6-12 luni, daca se foloseste o crema cicatrizanta si daca sunt respectate cu strictete indicatiile chirurgului plastician. De asemenea, pentru a pastra pielea supla, sanii trebuie masati zilnic cu o crema puternic hidratanta. Acest lucru ajuta si la o refacere mai usoara si mai rapida.
Alegerea chirurgului estetician este esentiala in obtinerea rezultatelor dorite. El este cel care va decide optiunea de introducere a protezei, precum si tipul de implant potrivit fiecarei persoane in parte. Succesul interventiei depinde insa si de respectarea indicatiilor postoperatorii.

Pentru mai multe informații despre implantul mamar, cât și despre serviciile oferite de Clinica dr. Cristian Nițescu, vă invităm să accesați site-ul: www.drNitescu.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.