Strategia Europa 2020, initiative

BlobServlet

Initiativele majore care intra in sfera ocuparii fortei de munca, a afacerilor sociale si a incluziunii sunt:

  • Tineretul in miscare: pentru a le oferi tinerilor mai multe sanse de a-si gasi un loc de munca, este necesar sa-i ajutam pe studenti si pe stagiari sa capete experienta in alte tari, sa amelioram calitatea sistemului european de educatie si formare si sa-l facem mai atractiv
  • O agenda pentru noi competente si locuri de munca: este nevoie sa reformam piata muncii, pentru a-i ajuta pe cetatenii europeni sa dobandeasca noi competente profesionale, pentru a crea noi locuri de munca si pentru a adapta legislatia UE in domeniul muncii
  • Platforma europeana impotriva saraciei si excluziunii sociale isi propune sa stimuleze munca la toate nivelurile, in vederea atingerii obiectivului principal al UE, acela ca pana in 2020, cel putin 20 de milioane de persoane sa nu mai sufere de pe urma saraciei si a excluziunii sociale.

 

EUROPA 2020

Europa 2020 reprezinta strategia UE de crestere economica pentru urmatorii zece ani. 
Intr-o lume aflata in permanenta schimbare, UE doreste sa devina o economie inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. Aceste trei prioritati se sprijina reciproc si sunt in masura sa ajute UE si statele membre sa obtina un nivel ridicat de ocupare a fortei de munca, de productivitate si de coeziune sociala.
In practica, Uniunea a stabilit cinci obiective majore – privind ocuparea fortei de munca, inovarea, educatia, incluziunea sociala si mediul/energia – care urmeaza sa fie indeplinite pana in 2020. Statele membre au adoptat propriile lor obiective nationale in aceste domenii. Diverse actiuni la nivel european si national vin in sprijinul Strategiei. 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.