„The Square” câștigă Trofeul Cinepolitica 2014 – foto-

Trofeul Cinepolitica 2014 i-a fost acordat duminică seara, la Cinema Studio, filmului Piața/ Al Midan/ The Square, în regia lui Jehane Noujaim, un documentar percutant despre protestele din Egipt.

Gala de inchidere2_foto Alexandra PandreaCea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica s-a încheiat cu proiecția superproducției Înapoi în 1942/ Back to 1942, propunerea Chinei la Oscar, după șase zile în care câteva mii de spectatori au văzut filme la Cinema Studio, Cinema Union și Cinema Elvira Popescu. Gala de închidere a fost prezentată de directorul festivalului, Moscu Copel.

La filmul The Square, nominalizat anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun documentar, juriul a apreciat, „pe de o parte, capacitatea de a descrie adecvat dinamica tipică a unei schimbări sociale care implică relația dintre mișcări colective și instituții, și, pe de altă parte, capacitatea de a interpreta evoluția unei transformări încă nefinalizate, dar dezirabile, din perspectiva inocentă, lipsită de compromisuri, a unui protagonist tânăr”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.