Spune adio excesului de grăsime de pe abdomen

blank

Hainele strânse pe corp, rochiile de vară subțiri sau cămășile cambrate scot în evidență părți ale corpului pe care de multe ori dorim să le ascundem în perioada verii. Abdomenul este partea cea mai provocatoare a unui corp pentru că primele depozite de grăsime se adună chiar în această zonă. Femeile și bărbații, cu piele și grăsime în exces, care atârnă inestetic în zona abdomenului, pot beneficia rezutatele unei intervenții chirurgicale estetice. Abdominoplastia este procedura estetică prin care îți iei adio de la grăsimea în exces de pe abdomen.

”Avantajele acestei proceduri sunt multiple. Se pot strânge mușchii abdominali care au fost lărgiți și slăbiți de o sarcină. De asemenea, abdominplastia poate elimina vergeturile situate sub ombilic. Pacienții și pacientele mele aleg abdominoplastia, procedura chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de piele și grăsime de pe abdomen, pentru avea un aspect plat şi ferm al acestuia, dar și pentru că ajută și îmbunătățește mult aspectul corpului”, spune Dr. Ion Zegrea, medic specialist chirurgie plastică la Clinica Elysium.

Excesul de piele, care uneori rezultă din sarcinile anterioare sau din fluctuaţiile extreme în greutate şi depozitele de grăsime care sunt rezistente la dietă sunt câteva dintre motivele pentru care o persoanDr. Ion Zegreaă recurge la această procedură. Totuşi, abdominoplastia nu este o metodă de pierdere în greutate spun medicii specialiști.

Abdominoplastia se face sub anestezie generală şi dureaza între 3 şi 4 ore. Înainte de a instalarea anesteziei, obișnuiesc să desenez linia de incizie pe abdomenul pacientului cu un marker. Incizia se va extinde cel puţin  de la un şold la celălalt, chiar deasupra zonei pubiene. În anunite cazuri, la începutul procedurii se poate realiza lipoaspiraţia grăsimii în exces de la nivelul abdomenului şi al flancurilor. Operația nu este o metodă de control a greutății, ci este doar o eliminare a depozitelor inestetice din zona abdomenului”, explică procedura chirurgul estetician, Dr. Ion Zegrea.

Abdominoplastia, una dintre procedurile estetice efectuate cel mai frecvent de chirurgii esteticieni, a cunoscut o evoluție semnificativă în ultimele câteva decenii. Studiile Plastic and Reconstructive Surgery-Global Open arată că 97% dintre pacienți care și-au făcut abdominoplastie au fost femei, cu o vârstă medie de 42 de ani. Anul trecut, la nivel mondial, s-au realizat peste 683.000 de abdominoplastii, arată datele ISAPS.

Abdominoplastia are un cost ce variază între 2.500-3.000 de euro. Pentru detalii suplimentare puteți accesa www.elysium.ro sau Dr. Ion Zegrea.


Despre Dr. Ion Zegrea

Dr. Ion Zegrea este medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă,
membru al Asociației Chirurgilor Plasticieni din România și International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS). Dr. Ion Zegrea a absolvit în 1998 Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. În 2005, a început specializarea în departamentul de Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă din Spitalul de Urgență București – Floreasca sub directa îndrumare a profesorului Ioan Lascar, devenind medic specialist în 2011. A participat la numeroase proiecte de cercetare naționale și internaționale. Are la activ un brevet de invenție premiat cu medalia de Aur la Salonul de Inventica INNOVA Brussels 2013.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.