SOCIAL – Dezvoltare emotionala si sprijin pentru copiii cu un singur parinte

girl-sleeping Grup de sprijin GRATUIT pentru copiii care au pierdut un parinte

Copilaria este “perioada fara griji” in care copilul se joaca, rade, invata si se bucura de iubirea parintilor. Sau- cel putin- asa dorim sa fie prezentul tuturor copiilor.

Cand unul dintre parinti moare, cel mic se confrunta cu o serie de intrebari care vin prea curand si brutal si pe care nu le poate integra si intelege. Etapa de dezvoltare in care se afla cel mic nu ii permite de cele mai multe ori sa se adapteze realitatii, asa incat raman cuvinte nespuse si emotii neprocesate care conduc spre somatizari sau chiar depresie.

Lucrand cu copiii care au suferit pierderea unui parinte din 2003- voluntar si in colaborare cu sisteme de stat si ONG-uri- am aflat ca fiecare copil se poate reechilibra emotional si poate invata sa se deschida fata de parintele ramas langa el, chiar si dupa pierderea unui parinte.

In acest sens, organizam in Bucuresti din luna octombrie grupuri de suport si dezvoltare emotionala gratuite pentru copiii cu varste intre 4- 10 ani care sunt afectati de pierderea unui parinte.

Grupurile sunt formate din 6-8 participanti de varste apropiate, grupati in functie de etapa de dezvoltare  in care se gasesc. Abordarea terapeutica este prin joc si art-terapie.

Nu exista taxa de participare, grupul fiind absolut gratuit iar confidentialitatea este garantata.

Grupul este facilitat de un psihoterapeut autonom autorizat COPSI al Centrului Psihomedeor, cu experienta in psihoterapia doliului si a pierderii.

Pana pe 1 octombrie 2015 persoanele interesate se pot inscrie pe  www.psihomedeor.ro sau pe email la livia.caciuloiu@psihomedeor.ro.

Detalii: http://psihomedeor.ro/grup-de-sprijin-gratuit-pentru-copiii-care-au-pierdut-un-parinte/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.