Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami (WTA)

hale Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în premieră în semifinalele turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari, miercuri, după ce a dispus cu 6-1, 7-5 de americanca Sloane Stephens.

Halep (23 ani) a câștigat într-o oră și 15 minute și va juca în penultimul act cu Serena Williams, liderul mondial, care a trecut în sferturi cu 7-6 (7/4), 1-6, 6-3 cu germanca Sabine Lisicki (N. 27).

Simona a început excelent jocul cu Stephens (22 ani), jucătoare aflată pe locul 45 în lume, desprinzându-se rapid la 3-0, după ce în primul ghem a fost nevoită să salveze două mingi de break. Americanca a câștigat un ghem (3-1), dar apoi Halep a executat-o pur și simplu, încheind setul în doar 25 de minute.

După un break la debutul setului secund și un 3-0 rapid, Simona părea că va termina meciul în mai puțin de o oră, dar Stephens și-a schimbat tactica, iar românca a pierdut ritmul, a greșit destul de mult, oferindu-i americancei șansa de a reveni în joc. Stephens (fost număr 11 mondial în octombrie 2013) a câștigat patru ghemuri la rând, după care Halep s-a reechilibrat, iar la 5-5 a reușit un break foarte important, care a decis, practic, soarta meciului, pentru că jucătoarea noastră a închis conturile cu 7-5.

Halep, care nu a comis nicio dublă greșeală în acest meci, lucru mai rar pentru ea, a avut 17 lovituri direct câștigătoare în acest meci (Stephens doar 8), în timp ce raportul greșelilor neforțate a fost de 26-30.

Simona și Stephens se mai întâlniseră până acum de patru ori, scorul fiind egal, 2-2, înaintea confruntării de la Miami. Halep a ieșit învingătoare în primul meci, jucat în 2012, la Barcelona, în primul tur, cu 6-4, 6-4, americanca s-a impus în următoarele două, ambele în 2013, la Hobart, cu 6-4, 6-0 în optimi, și la Australian Open, cu 6-1, 6-1, în runda inaugurală. Constănțeanca a învins cu 6-4, 6-3 în ultimul joc, anul trecut, în optimi la Roland Garros.

Constănțeanca și-a asigurat un cec de 220.230 dolari și 390 puncte WTA prin calificarea în semifinale.

Halep are o singură înfrângere în acest sezon în circuitul WTA, în sferturi la Australian Open, de atunci legând 15 victorii consecutive, ce i-au adus titlurile de la Dubai și Indian Wells, iar acum este în cursă pentru al patrulea al anului (primul a fost la Shenzhen).

Halep și Serena Williams (33 ani) ar fi trebuit să se întâlnească în semifinalele turneului de la Indian Wells, dar americanca s-a retras cu puțin timp înaintea meciului din cauza unei accidentări la genunchiul drept.

Serena a învins-o de pe Halep, în 2011, în turul al doilea la Wimbledon, cu 3-6, 6-2, 6-1, în 2013, la Roma, în semifinale, cu 6-3, 6-0, și la Cincinnati, în sferturi, cu 6-0, 6-4, și anul trecut la Turneul Campioanelor, de la Singapore, în finală, cu 6-3, 6-0. Simona s-a impus în faza grupelor la Turneul Campioanelor, cu 6-0, 6-2, la care se adaugă victoria fără joc de la Indian Wells.

Meciul cu Serena Williams va avea loc joi, nu înainte de ora locală 21,00 (vineri, la 04,00, în România).


AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.