Seară feerică în cetatea Alba Carolina

blank

Prima zi a Feeric Fashion Days Alba Iulia a fost un succes total. Mii de persoane au venit în superba cetate Alba Carolina pentru a vedea un spectacol de modă cum nu au mai văzut.

 

Gala FeericÎn fața Muzeului Unirii, Claudia Castrase, designer originar din Alba Iulia, a prezentat o minunată colecție de inspirație japoneză, aplaudată îndelung de sutele de spectatori ce au privit spectacolul chiar și în picioare. „Sunt la mine acasă, e foarte frumos, e foarte relaxant. Totul a fost foarte bine pus la punct, la timp, a fost foarte bine. Inspirația colecției vine din costumul tradițional japonez, în special gheișele. Asta mă inspiră de foarte mult timp și am interpretat costumul într-o manieră foarte potrivită pentru a fi purtată. E o colecție de croazieră, o văd pe plajă, la mare, deasupra unui costum de baie”, spunea Claudia Castrase la finalul prezentării propriei colecții.
Prezentările au continuat pe pasarela montată în fața Porții III a cetății, în prima seară a Galei Feeric. Sute de tineri s-au adunat în fața obeliscului pentru concertul lui Ștefan Stan apoi au întors privirile spre catwalk-ul pe care au fost prezentate 5 colecții diferite.

Dana Săvuică a introdus în scenă, rând pe rând, colecțiile semnate de Mihaela Cîrlugea, Adriana Delia Bărar, All for Art, Giuka și Evgheni Hudorojcov, intercalate de momente artistice, show de balet sau mini-concerte ale Magic Cvartet. „M-am simțit extraordinar de bine. Uite ce loc minunat au ales organizatorii pentru Feeric Fashion Days. Aici e ceva … wow, mă aștept ca pe una din ușile acestea să iasă regele, regina, să se audă trompetele. Colecțiile mi-au plăcut nespus de mult. Mi-a plăcut că s-a introdus și o colecție pentru anul viitor, toamnă-iarnă 2015, așa cum se întâmplă și la săptămânile modei internaționale. Încet, încet o să ajungem și noi acolo”, spune Dana Săvuică, prezentatorul Galei Feeric. „Acum câțiva ani am venit aici și am văzut acest loc minunat și am spus că ar fi foarte frumos să organizăm o gală aici, la Poarta a III-a. Am avut niște designeri cu creații extraordinare, au arătat superb în adierea vântului. Mulțumim mult de tot Primăriei din Alba Iulia că au avut încredere în acest proiect și ne-au permis să organizăm acest eveniment aici. Am emoții pentru mâine, mai avem o zi cu o prezentare individuală la poarta a IV-a și o nouă seară de gală, unde îi așteptăm pe toți albaiulienii care doresc să vadă acest eveniment unic în cetate”, spune Mitichi, producătorul Feeric Fashion Days.
Ultima seară de festival debutează cu un workshop de fotografie de modă susținut de Quantuum România la poarta III. La ora 17, bloggeri de modă din întreaga țară se întâlnesc cu publicul și cititorii la cafeneaua Gavroche, apoi, la ora 19, pe podul de lemn al Porții a IV-a, Iulia Manciulea Tileagă își prezintă noua colecție. Seara se va încheia pe pasarela de la Poarta III, unde vor prezenta Lany`s, Gabriela Atanasov, Rozalia Bot, Anca Stănilă și Adina Buzatu. Gala Feeric se va încheia la ora 23 cu ceremonialul schimbului de gardă, cu torțe și salve de tun.

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și susținut de Primăria municipiului Alba Iulia.

Parteneri: Boromir, Kessler, Gavroche
Eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Alba și al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.