Salonul de Carte Bookfest 2013

Afis Bookfest 2013

logo Bookfest 2013Nu mai putin de 24 de oaspeti vor sosi in Romania cu ocazia Salonului de Carte Bookfest 2013, din partea invitatilor de onoare: Germania, Austria si Elvetia – tari prezente la Bucuresti sub umbrela proiectului „Trei tari, aceeasi limba”.

Numarul impresionant al invitatilor, precum si al evenimentelor promit sa faca din proiectul Bookfest 2013 „Trei tari, aceeasi limba” cea mai spectaculoasa prezenta la Bucuresti din istoria programului.

Iubitorii de literatura vor avea ocazia sa ii intilneasca la editia de anul acesta a Salonului de Carte Bookfest 2013 pe laureatii Premiului National al Cartii din Germania – Uwe Tellkamp si Katharina Hacker, pe laureatul Cartii anului 2011 din Elvetia – Catalin Dorian Florescu, pe doi dintre cei mai importanti prozatori austrieci ai momentului – Michael Stavarič si Joseph Winkler, pe Jan Koneffke (Germania) si Christian Haller (Elvetia) – prozatori de limba germana indragostiti de Romania si pretuiti de cititorii autohtoni, precum si pe trei dintre reprezentantii generatiei tinere de prozatori de limba germana – Saša Stanišić, Julya Rabinowich (Germania) si Jolanda Pinel (Elvetia).

Boris Buden, cunoscut deopotriva ca scriitor, filosof si teoretician cultural, nascut in Croatia si stabilit la Berlin, se afla de asemenea pe lista invitatilor de onoare la Bookfest 2013, unde va lua parte la o masa rotunda. Simon ​Geissbühler, istoric, specialist in problematica celui de al Doilea Razboi Mondial, isi va prezenta la Bookfest doua titluri traduse in limba romana.

Prezenta la Bookfest 2013 a lui Kirsten Boie, poate cea mai cunoscuta autoare de literatura pentru copii si tineret de limba germana a momentului, laureata a zeci de premii literare, va fi, cu siguranta, una dintre surprizele programului dedicat copiilor la Salonul de Carte. Ei i se alatura austriaca Renate Habinger, una dintre cele mai promitatoare ilustratoare de carte de astazi.

Invitatii amintiti vor fi insotiti de 3 specialisti ai Tirgului de Carte de la Frankfurt (in digital publishing – Carsten Schwab – si marketing editorial – Katharina Thiel si Selma Wels), precum si de 4 specialisti in traductologie (care vor participa la o dezbatere organizata de Traduki, una dintre cele mai active fundatii care sustin traducerile din Sud-Estul Europei).

Artistul conceptual austriac Josef Trattner isi va prezenta la Bookfest 2013 unul dintre cele mai recente proiecte ale sale, derulat in Romania cu putin timp in urma, „Divanul calator”, la care au luat parte 9 scriitori romani.

Muzicienii Mieze Medusa si Textor sint cei care vor sustine momente de slam poetry si rap, atit la Bookfest, cit si in Club Control.

Bookfest 2013 se deschide astazi (29 mai)

Salonul International de Carte Bookfest 2013 deschide astazi oficial cea de-a VIII-a editie in cadrul unei ceremonii la care au confirmat ca vor lua parte Grigore Arsene, presedintele Asociatiei Editorilor din Romania, Mario Demezzo, presedintele Uniunii Editorilor din Romania, Ioan Matei (Ministerul Culturii), Beate Koehler, directoarea Institutului Goethe, Elisabeth Marinkovic, directoarea Forumului Cultural Austriac, si Marc Bruchez, atasat cultural al Ambasadei Elvetiei la Bucuresti.

Ceremonia de deschidere a Salonului International Bookfest 2013 va avea loc la intrarea in pavilionul C1 al complexului expozitional Romexpo, la ora 12.00.

Prima zi la Bookfest va continua cu lansarea volumului Hit yourself. 100 de idei de la pasiune la marea lovitura de Florin Grozea. Invitatii autorului sunt Mihai Gainusa, Dan Popi si Adrian Serban.

Cartea lui Liviu Tofan „Sacalul Securitatii. Teroristul Carlos in solda spionajului romanesc” va fi prezentata de autor si de invitatii Ovidiu Simonca, Andrei Muraru, si Adrian Serban, incepand cu ora 13. O ora mai tarziu, jurnalistul Mircea Carp, un veteran al posturilor Europa Libera si Vocea Americii, isi va lansa volumul de amintiri „Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine”.

Sesiunea de autografe a scriitoarei Doina Rusti, autoarea volumui „ Mamica la doua albastrele” este programata sa inceapa de la ora 17, la standul Editurii Polirom, iar de la ora 18, la standul editurii All, iubitorii teatrului si ai cartilor vor putea participa la o sesiune de autografe cu actorul, regizorul, caricaturistul si scriitorul Horatiu Malaele.
De la ora 17, in pavilionul C3, puteti participa la un workshop de jurnalism narativ, iar de la 18 la un workshop dedicat fotografiei.

Salonul International de Carte Bookfest 2013 este organizat de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania. Cel mai amplu eveniment al industriei de carte reuneste peste 200 de edituri participante care au pregatit peste 300 de evenimente interactive care vor reuni cititori, scriitori, artisti si personalitati culturale.

Respectand traditia creata prin invitarea unui oaspete de onoare (Spania in 2010, Ungaria in 2011, Franta in 2012), Bookfest se bucura anul acesta de participarea Austriei, Elvetiei si Germaniei, prin proiectul international Trei tari, aceeasi limba, dezvoltat de Targul de Carte de la Frankfurt.

In cadrul Bookfest 2013, vizitatorii se vor putea bucura de reduceri de pana la 50% la cartile expuse si vor putea castiga in premiera premii consistente la Tombola Bookfest.

Bookfest va avea loc intre 29 mai si 2 iunie, la ROMEXPO, pavilioanele C1-C5. Programul de vizitare: miercuri, 29 mai, joi, 30 mai si duminica 2 iunie, intre orele 10 si 20, iar vineri si sambata, intre 10 si 22.

Intrarea este libera!

Programul final al evenimentelor si toate noutatile pregatite de edituri si de organizatorii Bookfest 2013 se gasesc pe site-ul www.bookfest.ro si pe pagina de Facebook a Salonului International de Carte – www.facebook.com/BookfestRomania/ , cat si pe site-urile editurilor si publicatiilor partenere.

Partenerul evenimentului este Ministerul Culturii, iar printre sponsori se numara Volksbank, BCR, Cumpana, Urgent-Curier.

Salonul International de Carte Bookfest 2013 este o manifestare de traditie organizata de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania, cea mai importanta confederatie patronala din mediul editorial romanesc. Bookfest s-a impus inca de la prima editie, in 2006, in spatiul cultural ca un eveniment care promoveaza lectura si accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.