Red Bull Music Academy presents Palms Trax, Minus, Kapnobatai, Paul Popa

Club Control
12 decembrie 2014

palms_webUltimul eveniment din acest an ce poarta marca Red Bull Music Academy aduce pe aceeasi scena participanti la diverse editii si evenimente ale Academiei, de la nume consacrate precum Minus, la (nu chiar atat de) proaspat intratii in scena Palms Trax, Kapnobatai si Paul Popa, pentru o incursiune completa in tot ce inseamna bass music.

***
Revenit recent de la Red Bull Music Academy Tokyo 2014 unde a fost selectionat in calitate de participant, Jay Donaldson aka Pams Trax a captat atentia scenei muzicale cu personal touch-ul pe care il pune asupra unei muzici house situate pe axa Chicago – Detroit, desi e facuta de un tip originar din Bristol. Combinatia de beaturi bine temperate, riffuri sintetice intense si paduri eterice face ca piesele lui Jay sa fie adevarate calatorii pline de energie vie care urca, se arcuiesc si coboara ametitor ca un adevarat roller coaster facut pentru dance floor.

Stabilit in Berlin, Jay exploreaza si alte teritorii muzicale impreuna cu prietenii sub numele de Chicago Flotation Device, are propriul program la Berlin Community Radio si merge mult in turnee, impartind scena cu nume grele precum Kassem Mosse, Ron Morelli si Paris Mitchel.

***
Fost absolvent al Academiei in 2010, la editia din Londra, Minus isi continua explorarile si experimentele pe linia mediana dintre inovatie si fun, in oricare din stilurile pe care si le alege ca spatiu de manevra. Un tip aparte de sensibilitate -sintetica si organica in acelasi timp – precum si atentia cu care creeaza rafinate lumi sonore pina in cele mai mici la detalii se regasesc si in piesele semnate de Minus pe compilatia listen2me – Vol. 1.

***
Cu un album lansat in 2013 la Local Records, participarea la Red Bull Academy Bass Camp 2014 si multele evenimente unde isi produce beaturile situate la confluenta dintre hip hop, funk, jazz, si soul in emisfera bass, Kapnobatai completeaza line-up cu formula sa personala de bass meets ambient.

***
Peste 1500 de personalitati exceptionale ale muzicii au participat in editiile trecute ale Red Bull Music Academy. Dintre cei invitati pentru workshopuri se numara Giorgio Moroder, Chuck D, Steve Reich, Sly & Robbie, Bernie Worrell, Mark Ronson, M.I.A., QTip, Hot Chip, MF Doom, Ryuichi Sakamoto, RZA, Stephen O’ Malley, Gilberto Gil, precum si inventatori de marca ai sintetizatoarelor precum Bob Moog.

Multi dintre participantii si absolventii Academiei au ajuns adevarate figuri cheie ale scenelor unde evolueaza. Printre acestia se numara LA soul singer Aloe Blacc; producatorul de muzica electronica si inovatorul beat music Flying Lotus; Hudson Mohawke, producatorul scotian din spatele beaturilor lui Drake si Kanye West; precums si cantareata Katy B din UK, care a introdus lumea intreaga in soundul londonez de dubstep, funky si garage.

Red Bull Music Academy a adus impreuna legende muzicale si creatori emergenti incepand cu 1998 in orase ca Berlin, Cape Town, Melbourne, Barcelona, Rome, Sao Paulo, London si New York City. Aceasta combinatie unica intre arta de tip old school si sound-ul noilor scoli este de neegalat pentru explorarea creativa si achizitiile sale. Fiecare editie a Academiei lasa in urma structuri care incurajeaza colaborarea muzicala si schimburile creative pentru anii care vor urma. La sfarsitul lui 2014 vor fi 11 studiouri complet echipate in intreaga lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.