Record înregistrat la cea de-a 23-a ediție de Amsterdam Dance Event

Cea dea 23-a ediție a Amsterdam Dance Event (ADE) și-a închis porțile pe data de 22 Octombrie 2018 la orele înaintate ale dimineții. Pentru prima dată în istoria evenimentului s-a înregistrat un număr record de vizitatori (400.000) provenind din mai mult de 100 de țări, programul de zi dar și de noapte răsfățîndu-i cu peste 1.000 de evenimente, artiști și speakeri veniți din toate colțurile lumii.

În perioada 17-21 Octombrie, scenele au fost luate cu asalt de mai mult de 450 de evenimente desfășurate pe parcursul zilei și peste 600 de evenimente desfășurate pe parcursul nopții, în peste 200 de locații ce au reunit un număr impresionant de 2.500 de artiști și 600 de speakeri ce au luat parte la interviuri, workshop-uri și master-class-uri pe teme diverse. Secțiunea dedicată conferințelor a cunoscut un număr record de vizitatori, numărul acesta depășind 600 de persoane pe zi.

Manager-ul General al ADE, Richard Zijlma a declarat ca ediția cu numărul 23 a fost “una fantastică“, aceasta find practic ultima ediție desfășurată sub coordonarea acestuia, Mariana Sanchotene urmând să ducă ștafeta mai departe.

Focusul major a fost pe aniversarea a 30 de ani de muzică dance olandeză, festivitățile constând în premierea documentarului VPRO în trei părți, dar și a lansării cărții ce prezintă cele mai importante aspecte și informații din industria muzicii dance. Coreea de Sud a fost țara asupra căreia toți ochii s-au îndreptat, în principal explozia extraordinară a scenei muzicale din micuța tară asiatică. Subiectul a fost atins de-a lungul a numeroase conferințe și evenimente din cadrul ADE, concuzia fiind că, Coreea de Sud are multe de oferit pe plan muzical. Pe lângă aceasta, ne îndreptăm privirile cu mare, mare interes către Australia, Belgia, Brazilia, China, Columbia și Mexic – acestea fiind reprezentate cu mândrie de artiști numeroși în cadrul programului de zi sau de noapte al ADE 2018.

O destinație culturală în plină dezvoltare

Datorită unui număr impresionant de peste 2.500 de artiști, ADE a devenit un epicentru al culturii muzicale preț de 5 zile, multitudinea de evenimente cu teme diverse: de la discuții, la marile conferințe, improvizații, proiecțiile de film, laboratoarele de tech, evenimentele caritabile, dar și instalațiile audio și video de ultimă generație, contribuind la obținerea acestui deziderat.

Printre cei mai de seamă speakeri, îi menționăm pe Albert van Abbe, Bonobo, Bruce Carbone, David Guetta, Headhunterz, Imogen Heap, Jayda G, Jean Michel Jarre, Jillionaire, Kerry Trainor, Lena Willikens, Nile Rodgers, Orbital, Paula Temple, Ralph Echemendia a.k.a. The Ethical Hacker, Yann Pissenem sau Xosar, Zoe Margolis.

Jurnalistul, muzicianul și organizatorul de evenimente olandez Gert van Veen a fost premiat cu Amsterdam Dance Event Lifetime Achievement Award pentru enorma și netăgăduita-i contribuție asupra scenei dance, a orașului dar și a evenimentului ADE, acesta devenind astfel a doua persoană din istorie care primește acest premiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.