Prima ecologizare în cadrul proiectului Omul REînverzește locul!

Ecologizare pe Valea Iadului

Ecologizare pe Valea IaduluiSâmbătă, 24 august au demarat acțiunile pro natură în cadrul proiectului Omul REînverzește locul!, desfășurat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, sprijinit de Ministerul Educației Naționale și susținut de Dorna.

Astfel, Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului Bihor – ADDEPT a amenajat un loc de picnic pe Valea Iadului, în locul numit Podul lui Herghel. La acțiune au participat 40 de voluntari și a fost colectată peste o tonă de deșeuri ușoare.

Valea Iadului, o renumită zonă turistică din județul Bihor (și locul unui binecunoscut izvor de apă potabilă pentru locuitorii județului), a revenit la viață cu sprijinul comunității locale, al voluntarilor asociației Addept și a Primăriei comunei Bulz. Participanții acțiunii au curățat zona, s-au amplasat containere pentru deșeuri, s-au amenajat patru vetre de foc și au fost montate panouri cu mesaje de conștientizare privind necesitatea păstrării mediului curat. De asemenea, a fost amenajat un loc de parcare și a fost montat un foișor, acesta reprezentând contribuția Primăriei Bulz, în cadrul proiectului.

Proiectul a primit finanțare în valoare de 1000 EU în cadrul programului Omul REînverzește locul!  și a fost selectat de public și de personalul asociaților partenere în urma unui proces on-line  de votare.

Înscrierile pentru concursul Omul REînverzește locul! continuă până pe data de 31 octombrie. În cadrul proiectului, vor fi sprijinite 20 de activități de igienizare si amenajare a unui spațiu verde important pentru comunitate care, din diverse motive, s-a degradat și își așteaptă o a doua șansă. Cei care vor reuși să convingă  prin determinare și plan de organizare vor fi desemnaţi câștigători și vor primi materiale necesare implementării proiectului, în valoare de 1.000 EU.

Înscrierea proiectelor se va putea face prin intermediul aplicației Omul REînverzește locul!  (disponibilă pe pagina de Facebook The RE Concept și prin aplicația de mobil Green Touch, disponibilă gratuit în App Store și Google Play.

Printre obiectivele proiectului se numără: dezvoltarea unui comportament prietenos cu mediul în rândul copiilor, popularizarea colectării selective și stimularea comunităților locale în realizarea activităților de mediu și advocacy, dar și promovarea Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din domeniul gestionării deșeurilor în comunitățile locale, prin implicarea lor în proiectele desemnate câștigătoare.

Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului Bihor - ADDEPT a amenajat un loc de picnic pe Valea Iadului

Despre Asociația Salvați Dunărea și Delta

Asociația Salvați Dunărea și Delta este o organizaţie neguvernamentală de protecția mediului, care s-a impus în cei opt ani de activitate prin acțiuni susținute de advocacy pe probleme ecologice şi a demonstrat prin rezultate concrete că poate oferi soluții pentru marile provocări cu care se confruntă Delta Dunării. De asemenea, asociaţia are o activitate susținută și în domenii conexe protecției mediului, deținând în portofoliu proiecte care vizează dezvoltarea durabilă, dezvoltarea comunitară locală, managementul deșeurilor, economia socială și dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare și conștientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc.

 Despre Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis este o organizație neguvernamentală înființată în 2009 cu scopul promovării principiilor dezvoltării durabile la nivelul politicilor publice din România. Raportat la problemele de mediu din țara noastră, Ecopolis își propune să intervină cât se poate de concret, dezvoltând și promovând politici publice-răspuns la aceste probleme. În paralel, Ecopolis, prin proiectele pe care le desfășoară, se implică în informarea și implicarea cetățenilor în procese decizionale locale și îi ajută pe aceștia la formularea unor soluții concrete pentru problemele din comunitățile lor.

Despre sistemul Coca-Cola

În Romania, ca în toate ţările în care îşi desfaşoară activitatea, Coca-Cola funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor sale către consumatori. Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie în România produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company. 
Dorna este unul din cele mai cunoscute branduri de apă minerală naturală din Romania, în portofoliul  Coca-Cola România încă de la achiziţia sa în anul 2002. De-a lungul istoriei sale, Dorna s-a remarcat prin îndrazneala şi unicitatea campaniilor de marketing, ce explorează – pe lângă atributele funcţionale ale brandului – latura emoţională generată de apropierea cu natura. Şi în viitor, Dorna îşi propune să fie nu doar un etalon în materie de inovaţie în comunicare, ci şi un pionier în protecţia mediului înconjurator.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.